VIDEO Na podporu Putinovej kandidatúry sa v Moskve zišlo 130-tisíc ľudí

NETKY.SK • 3 Marec 2018, 16:45 • 2 min
VIDEO Na podporu Putinovej kandidatúry sa v Moskve zišlo 130-tisíc ľudí

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin, ktorý sa v marcových voľbách usiluje o znovuzvolenie, vystúpil v sobotu v moskovskom športovom komplexe Lužniki pred 130.000 účastníkmi predvolebného mítingu. Toto podujatie na Putinovu podporu vo voľbách bolo spojené s koncertom a konalo sa pod mottom Za silné Rusko.

slovakia

left justify in out

Putin vo svojom prejave vyzval občanov Ruska, aby urobili všetko pre to, aby sa 21. storočie "nieslo v znamení veľkých víťazstiev našej krajiny", uviedla agentúra Interfax. Putin okrem toho požiadal svojich priaznivcov, aby urobili "všetko pre šťastie svojich detí a vnukov". "Ak to urobíme, celé 21. storočie sa odohrá v znamení našich veľkých víťazstiev," vyhlásil.

 

Na záver svojho príhovoru Putin oznámil, že v publiku sú aj ruskí hokejisti, ktorí na nedávnej olympiáde v Južnej Kórei získali zlaté medaily. Podľa Putina "celý svet videl, ako po víťazstve spievali (ruskú) hymnu, ale z nejakého dôvodu sme nepočuli hudbu". Preto prítomný dav vyzval, aby ruskú hymnu spoločne zaspievali. Agentúra TASS označila tento bod programu za vrchol podujatia.

 

Míting a koncert v Lužnikách organizoval Putinov volebný štáb. Podľa rozhlasovej stanice Echo Moskvy časť prítomných dostala za účasť na podujatí zaplatené alebo dostali príkaz zúčastniť sa. Týkať sa to malo študentov, zamestnancov štátnych úradov a rozpočtových organizácií. Podľa Echa o pravdivosti tohto tvrdenia svedčí aj to, že mnohí z divákov sa po Putinovom príhovore zdvihli, pozahadzovali propagačné plagáty a odišli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies