VIDEO: Na Pobreží Slonoviny vyrábajú tú najekologickejšiu čokoládu, stroje poháňa cyklista

NETKY.SK • 25 Marec 2019, 11:19 • 2 min
VIDEO: Na Pobreží Slonoviny vyrábajú tú najekologickejšiu čokoládu, stroje poháňa cyklista

Na Pobreží Slonoviny majú absolútne výnimočnú továreň. Takúto čokoládu zrejme nezoženiete nikde inde.

slovakia

left justify in out

V centre mesta Abidjan na Pobreží Slonoviny sa nachádza výnimočná prevádzka. Ide o špeciálnu továreň na čokoládu, ktorá sa môže popýšiť tým, že jej produkty dosahujú skutočne tú najvyššiu kvalitu. Všetko, čo sa tu používa, je z ekologického poľnohospodárstva a dokonca aj samotná výroba funguje tak, aby bola pre prírodu minimálnou záťažou.

 

Majitelia si zakladajú na tom, aby suroviny boli výhradne lokálne a aby odrážali výnimočnosť a chuť daného územia. Využívajú kakao dopestované a zbierané za férových podmienok z miestnych plantáží, z ktorého následne vytvárajú svoje remeselné čokolády.

 

Táto spoločnosť „vytŕča“ z davu aj spôsobom spracovania kakaových bôbov. Všade inde sa totiž pražia, tu však nie. Práve preto si kakao zachováva všetky dôležité výživové hodnoty. Je plné výraznej chuti a vône, obsahuje vlákninu i antioxidanty. Nepridáva sa tu dokonca ani žiadne kakaové maslo. Je pravda, že takýto výrobný proces trvá niekoľko dní, teda o poznanie dlhšie než bežne, no výsledok rozhodne stojí za to.

 

Aby sa v továrni znížila celková spotreba energie a podnik nemal na prírodu negatívny dopad, kakaové bôby sa sušia na slnku a melú sa tak, že ich poháňa človek na bicykli. Ani obaly nie sú tradičné. Pochádzajú totiž z recyklovaných materiálov. Ich dizajn je rovnako  výnimočný. Každý variant zachytáva špecifickú časť života na Pobreží Slonoviny, prípadne spôsob, ako sa konkrétna čokoláda vyrábala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avez-vous déjà dégusté tous nos parfums ? 😀

Príspevok, ktorý zdieľa MonChoco 🍫 (@monchoco_artisanchocolatier),

Nuž, takúto dobrotu je radosť si vychutnať. A to nielen pre netradičný a šetrný postup výroby, vďaka ktorému chutí úplne inak ako bežná čokoláda, ale aj preto, že si ju môžete dopriať s dobrým pocitom, že ste podporili ochranu životného prostredia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies