VIDEO Na pobreží Jadranského mora vyčíňa niekoľko lesných požiarov

NETKY.SK • 22 August 2017, 19:03 • 2 min
VIDEO Na pobreží Jadranského mora vyčíňa niekoľko lesných požiarov

ZADAR - Niekoľko lesných požiarov vyčíňa na chorvátskom pobreží Jadranského mora, pričom sa priblížili aj k niekoľkým domom a viedli k evakuácii desiatok obyvateľov dedín.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia krajiny v utorok uviedli, že plamene šíri silný vietor, čo sťažuje činnosť hasičov. Na boj s požiarom borovicového lesa neďaleko letovísk Šibenik a Zadar povolali aj lietadlá. Požiare vyčíňali aj na ostrovoch Hvar a Brač. Hlavná diaľnica zo Záhrebu do prístavu Split bola na krátky čas uzavretá.

 

Chorvátski predstavitelia upozornili, že niektoré požiare, ktoré obmedzili letnú turistickú sezónu, úmyselne založili nezodpovední turisti a miestni obyvatelia. Sedem ľudí, väčšinou tínedžerov, v pondelok v krajine zatkli pre podozrenie, že spôsobili veľký požiar neďaleko pobrežia v strednom Chorvátsku, ktorý hasiči dostali pod kontrolu v noci na utorok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies