VIDEO Na obľúbenom atletickom mítingu P-T-S sa okrem slovenskej špičky predstavia aj najlepší kladivári sveta, prídu aj legendy Sotomayor a Železný

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 15:35 • 2 min
VIDEO Na obľúbenom atletickom mítingu P-T-S sa okrem slovenskej špičky predstavia aj najlepší kladivári sveta, prídu aj legendy Sotomayor a Železný

BRATISLAVA - V Šamorínskom športovom komplexe sa v piatok 29. júna uskutoční 53. ročník atletického mítingu P-T-S. Na podujatí sa predstavia športovci z 29 krajín sveta, najkvalitnejšie obsadenie bude mať kladivárska súťaž so Slovákom Marcelom Lomnickým.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Najlepší kladivári sveta

"Preteky beriem ako súčasť prípravy na majstrovstvá Európy. Som v dobrej forme, chcel by som hodiť svoje sezónne maximum a prekonať 77 metrov. Tiež by som sa chcel posunúť vyššie vo svetovom rebríčku. Verím, že príde čo najviac fanúšikov a ukážem im, že aj na Slovensku sa dá hádzať ďaleko a môžem súperiť s tými najlepšími," povedal Lomnický na stredajšej tlačovej konferencii.

 

Okrem 30-ročného rodáka z Nitry sa v tejto disciplíne predstavia aj traja zo štyroch najlepších kladivárov tohtoročných svetových tabuliek - Poliaci Pawel Fajdek s Wojciechom Nowickim a takisto Bence Halász z Maďarska.

 

img

 

To najlepšie zo Slovenska

Z popredných slovenských atlétov budú mať fanúšikovia možnosť vidieť v akcii aj chodca Mateja Tótha, šprintéra Jána Volka, kladivárku Martinu Hrašnovú či bežkyňu Ivetu Putalovú. "Budem bežať 400-ku aj napriek tomu, že som na nej pre zdravotné problémy dlho neštartovala. Chcem sa hlavne pozerať na seba a na svoj výkon, súperky nie sú teraz pre mňa podstatné. Pred P-T-S ma čaká ešte 'štvrťka' v Belgicku. Chcem sa ukázať v čo najlepšom svetle a potešiť ľudí, ktorí si nájdu cestu do Šamorína," uviedla Putalová.

 

Prídu aj legendy atletiky

Míting podporia svojou účasťou aj legendárny kubánsky skokan do výšky Javier Sotomayor a stále aktuálny držiteľ svetového rekordu v hode oštepom Čech Jan Železný. "Som presvedčený, že zažijeme výnimočný večer. Verím, že nám bude priať aj počasie a diváci si užijú súperenie slovenských atlétov so športovcami svetového mena. Určite k tomu prispeje aj prítomnosť atletických legiend," vyhlásil riaditeľ pretekov a generálny riaditeľ Slovenského atletického zväzu (SAZ) Vladimír Gubrický.

 

 

V hlavnom programe bude od 19.00 h dvanásť disciplín – osem mužských (100 m, 1500 m, 400 m prek., výška, trojskok, oštep, 3000 m chôdza a kladivo ako súčasť prestížneho seriálu IAAF Hammer Throw Challenge) a štyri ženské (400 m, 800 m, 100 m prek., diaľka). V národnom programe budú tri prémiové disciplíny – kladivo a chôdza žien na 3000 m, beh mužov na 5000 m.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies