FOTO a VIDEO Na Manhattane vybuchla bomba, bol to pokus o teroristický útok

NETKY.SK • 11 December 2017, 15:03 • 2 min
FOTO a VIDEO Na Manhattane vybuchla bomba, bol to pokus o teroristický útok

NEW YORK -Výbuch, ktorý v pondelok počas rannej dopravnej špičky otriasol newyorským metrom, bol pokusom o teroristický útok. Potvrdil to starosta New Yorku Bill de Blasio.

slovakia

left justify in out

Policajti zatkli 27-ročného Akayeda Ullaha, ktorý bol osnovateľom útoku. Bomba, ktorú mal pripevnenú na tele, vybuchla v pasáži pod námestím Times Square a okrem samotného útočníka ľahko zranila ešte troch ďalších ľudí. Nie je zatiaľ jasné, či útočník chcel odpáliť bombu na mieste, kde vybuchla, alebo ju chcel najprv prepraviť na miesto s ešte väčšou koncentráciou ľudí.

Predstavitelia polície pod podmienkou anonymity americké médiá informovali, že podľa doterajšieho vyšetrovania bol útočník inšpirovaný teroristickou organizáciou Islamský štát, ale nebol na ňu priamo napojený.

 

Incident viedol k evakuácii pasažierov a tiež zdržaniam na niektorých linkách metra vedúcich priamo pod stanicou Port Authority. Port Authority je podľa portálu televízie BBC najväčšou autobusovou stanicou v USA, pričom každoročne jej služby využije vyše 65 miliónov ľudí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies