VIDEO Na letisku v Chicagu horel boeing: Ľudia prepadli úplnej panike, zranilo sa 21 pasažierov

NETKY.SK • 29 Október 2016, 11:01 • 2 min
VIDEO Na letisku v Chicagu horel boeing: Ľudia prepadli úplnej panike, zranilo sa 21 pasažierov

CHICAGO - Celkovo 21 zranených si vyžiadal v piatok incident na letisku v americkom Chicagu, kde požiar zachvátil štartujúce lietadlo so 170 osobami na palube. Cestujúcich z horiaceho stroja evakuovali pomocou núdzových šmykľaviek, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Boeing 767 spoločnosti American Airlines (AA) smeroval z chicagskeho O'Harovho medzinárodného letiska do Miami, posádka však musela prerušiť vzlet pre poruchu pohonnej sústavy, ktorá sa prejavila plameňmi a hustým čiernym dymom. Predstavitelia AA uviedli, že pri evakuácii utrpelo ľahšie zranenia 20 cestujúcich a jeden palubný sprievodca.

 

 

Americký Federálny letecký úrad (FAA) spočiatku informoval, že štartujúcemu lietadlu praskla pneumatika, neskôr však tento údaj prestal uvádzať. Nemenovaný zdroj, na ktorý sa odvoláva AP, zase haváriu opísal ako neobvyklé zlyhanie motora, sprevádzané uvoľnením jeho častí do okolia.

 

 

Predstaviteľ miestneho hasičského zboru Timothy Sampey povedal, že incident mohol mať "absolútne zničujúce" následky, ak by už lietadlo bolo vo vzduchu, a poznamenal, že v čase príchodu hasičov z neho unikalo značné množstvo paliva.

 

 

Jedna z cestujúcich uviedla pre stanicu WLS-TV, že vo chvíli, keď už lietadlo išlo rýchlo, sa ozval výbuch a na pravej strane zbadala plamene a dym. Ľudia vnútri podľa nej začali kričať a "skákať po sebe", zatiaľ čo dym začal prenikať aj do kabíny.

 

 

Evakuovaných cestujúcich dopravili autobusmi naspäť do letiskového terminálu, kde mali počkať na náhradný let do Miami.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies