VIDEO Na jar vyjde nový album Jimmyho Hendrixa

NETKY.SK • 6 December 2017, 21:05 • 2 min
VIDEO Na jar vyjde nový album Jimmyho Hendrixa

NEW YORK - Doposiaľ nezverejnené skladby zosnulého legendárneho hudobníka Jimmyho Hendrixa, ktoré nahral v rokoch 1968 až 1970, vyjdú na jar 2018 na novom albume.

slovakia

left justify in out

V stredu to oznámili spoločnosť Experience Hendrix a hudobné vydavateľstvo Legacy Recordings s tým, že Hendrixov nový album s názvom "Both Sides of the Sky" vyjde 9. marca 2018. Podľa agentúry AP bude na pripravovanom albume celkovo 13 piesní, z ktorých desať sa doposiaľ neobjavilo na žiadnom nosiči.

 

Tento nový album je už tretí v poradí, ktorý vydali z archívu tohto slávneho gitaristu. V roku 2010 vyšiel album "Valleys of Neptune" a o tri roky neskôr "People, Hell and Angels". Eddie Kramer, ktorý sa podieľal na nahrávaní každého Hendrixovho albumu počas jeho života, v rozhovore pripomenul, že rok 1969 bol pre Hendrixa "experimentálnym rokom".

 

Mnohé skladby na albume nahrali skupiny Band of Gypsys a Hendrix's trio s Buddym Milesom a Billy Cox. Spevák Stephen Stills sa objaví v dvoch skladbách: "$20 Fine" a "Woodstock." Hendrix, často označovaný za najgeniálnejšieho gitaristu všetkých čias, sa popri hre na gitaru preslávil aj drogovými aférami s fanúšičkami. "Čierny Elvis Presley" - ako ho nazvali noviny New York Times - zomrel 18. septembra 1970 v hotelovej izbe v Londýne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona