VIDEO Na festivale drumpoint Slovakia sa zídu bubeníci z Európy i Brazílie

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 11:08 • 2 min
VIDEO Na festivale drumpoint Slovakia sa zídu bubeníci z Európy i Brazílie

NITRA - Stovka účinkujúcich z rôznych krajín Európy a tiež hostia z Brazílie sa v Nitre zídu ma medzinárodnom festivale bubnov a perkusií drumpoint Slovakia 2017.

slovakia

left justify in out

Podľa organizátorky podujatia Romany Bojdovej sa tak Nitra stane od 1. do 4. júna hlavným mestom samby. Ako pripomenula, Nitra je jediným mestom na Slovensku, v ktorom sa organizuje festival tohto zamerania a formátu. "Po vzore veľkých európskych festivalov sa aj naši bubeníci rozhodli zapísať sa na mapu samby a brazílskej kultúry v Európe. Náš festival v sebe spája zábavu pre účastníkov aj divákov a taktiež workshopy, aby si všetci odniesli nielen dobrý pocit, ale aj nové skúsenosti a vedomosti. Festival sa pomaly stáva tradíciou a veľmi sa tešíme z toho, že čím ďalej, tým viac bubeníkov vie, že prvý júnový víkend patrí drumpointu," skonštatovala Bojdová.

 

Organizátori festivalu sa pod Zobor snažia pritiahnuť nielen hudobníkov, ale aj kvalitných lektorov, ktorí vedú bubenícke workshopy. "Tento rok sa nám vďaka našim partnerom podarilo na festival dostať manželov Robertu a Marivalda Paimovcov. Sú to naozaj tí najlepší z najlepších, Marivaldo diriguje jednu z najslávnejších samba reggae kapiel sveta a Roberta má vo Francúzsku svoju vlastnú ženskú bubenícku show," uviedla Bojdová.

 

 

Hlavný program festivalu sa začne 2. júna v nitrianskom Hideparku, kde sa dopoludnia budú konať bubenícke worskhopy a na večer je pripravená bubenícka show Maribondo spolu s exotickými tanečnicami, kubánskou kapelou Presion Cubana a tiež latino live set od nitrianskeho dídžeja M.O.C.

 

Sobota bude už patriť vystúpeniam bubeníckych skupín, ktoré sa predstavia na drumpoint stage na pešej zóne. Večer sa bubeníci zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska a Rakúska pod vedením lektorov z Nemecka a Brazílie spoja a vytvoria veľký karnevalový sprievod, v ktorom nebudú chýbať tanečníčky, chodúliari či nitrianske mažoretky a cyklisti.

 

Ako pripomenula Bojdová, festival drumpoint Slovakia je predovšetkým o spájaní rôznych kultúr, preto program vyvrcholí veľkou show niekoľkých dídžejov na jednom pódiu. "Na svoje si teda prídu aj fanúšikovia štýlov hip-hop či reggaeton. Pre tých, ktorí nikdy nebubnovali a chceli by si otestovať svoj zmysel pre rytmus, je v nedeľu 4. júna popoludní v Centro Nitra pripravený bezplatný workshop pre malých aj veľkých," doplnila Bojdová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies