VIDEO Na cvičení amerických výsadkárov v Nemecku z neba padali vojenské autá

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 18:32 • 2 min
VIDEO Na cvičení amerických výsadkárov v Nemecku z neba padali vojenské autá

BERLÍN - Cvičenie amerických výsadkových vojsk na vojenskej základni Hohenfels v Nemecku z minulého týždňa sledovalo na sociálnych sieťach vyše milióna divákov po tom, ako sa objavil videozáznam, na ktorom sa uvoľnili z padákov viacúčelové vojenské vozidlá Humvee (HMMWV) a jedno po druhom padali na zem.

slovakia

left justify in out

K dnešnému popoludniu zaznamenal videozáznam na Facebooku vyše 1,5 milióna zhliadnutí, uviedla tlačová agentúra AP. Záznam začína pokojne. Autá vysadila na modrej oblohe z nákladných lietadiel C-130 Hercules s padákmi 173. letecká brigáda, zrazu sa však prvé z nich uvoľnilo z popruhov a ktosi vykríkol. Následne spadlo ako obrovský kameň z výšky druhé, potom tretie a ich pád sprevádzal smiech na videu.


Armáda uviedla, že nik nebol zranený. Vyšetruje, prečo autá spadli namiesto toho, aby s padákmi mäkko dosadli na zem, a tiež - kto nakrútil uvedený videozáznam. Výsadok vojenskej techniky je náročný, pretože vysadené vozidlá musia byť ihneď schopné akcie.

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies