VIDEO: Na Čechov sme nestačili ani v dnešnom zápase, no bolo to tesné

NETKY.SK • 7 Máj 2021, 22:51 • 2 min
VIDEO: Na Čechov sme nestačili ani v dnešnom zápase, no bolo to tesné

BRATISLAVA/PRAHA - Slovenskej hokejovej reprezentácii nevyšiel záverečný duel v príprave na majstrovstvá sveta v lotyšskej Rige. Zverenci trénera Craiga Ramsayho totiž v Prahe podľahli výberu Česka tesne 1:2.

slovakia

left justify in out

V 67. vzájomnom stretnutí oboch súperov sa zrodila 46. prehra Slovákov, ktorí majú na svojom konte aj sedem remíz a 14 víťazstiev. Jediný piatkový gól slovenského družstva zaznamenal Martin Faško-Rudáš, pre ktorého to bol premiérový presný zásah v najcennejšom drese.

 


V príprave na MS odohrali Slováci dovedna osem duelov. V úvode prehrali s Lotyšmi 1:2 po predĺžení, nasledovalo však päť víťazstiev - nad Lotyšmi 1:0 po predĺžení, nad Nemcami 4:3 po sam. nájazdoch a 2:1, nad Rakúšanmi 3:1 a 2:0. S Čechmi zaznamenali prehry 0:2 a 1:2. V celej príprave Slovákov trápila koncovka, na ktorej musia pred začiatkom svetového šampionátu ešte popracovať.

"Vo štvrtok v prvom zápase sme hrali lepšie. Dnes sme až tak dobre nekorčuľovali, tým pádom sme všade boli neskôr. Česi na nás vyvinuli väčší tlak a my sme sa z toho nevedeli dostať. Hlavne vo štvrtok sme mali šancí celkom dosť. Keď sa do nich budeme dostávať, tak tie góly podľa mňa prídu. S efektivitou sa trápime, ale najdôležitejšie pre nás je hrať aktívne a šance prídu," povedal asistent tréner Michal Handzuš pre RTVS.

 

img

 

Naša skupina na MS 
Slovenský tím vstúpi do MS v lotyšskej Rige presne o dva týždne - v piatok 21. mája vyzve výber Bieloruska. Nasledovať budú súboje proti Britom, Rusom, Švajčiarom, Dánom, Švédom a Čechom.

 

Priebeh zápasu 
V prvej tretine mali viac z hry domáci Česi, no s ich šancami si brankár Branislav Konrád poradil. V 17. min po strele Mária Grmana tečoval puk Peter Cehlárik a ten opečiatkoval ľavú aj pravú žŕdku českej bránky, za čiaru však neprenikol, čo potvrdil aj videorozhodca.

 

 

V úvode druhej časti hrali Slováci presilovku, gólmana Kváču však neprekonal Šimon Nemec a v bránke neskončila ani následná strela od modrej čiary. Skóre duelu otvoril domáci v 24. min, keď Musil zakončil pomedzi Konrádove betóny po dobrej prihrávke Fleka spoza bránky. O päť minút neskôr už bolo 1:1, keď Miloš Roman našiel voľného Martina Faška-Rudáša a puk z jeho hokejky prešiel medzi rukou a telom českého brankára.

 

Vzápätí pred Kváčom nepochodil Juraj Slafkovský, po ňom spálil veľkú šancu aj Adrián Holešinský. V tretej dvadsaťminútovke získali Česi najtesnejší náskok v 46. min, pri avizovanom treste Šustrov druhý pokus skončil za Konrádom. V záverečnej päťminútovke najprv Slováci nevyužil minútovú presilovku o dvoch korčuliarov, neskôr odvolali brankára, avšak vyrovnať sa im už nepodarilo.

 


Prípravný medzištátny zápas - Praha (ČR) - piatok:
Česko - Slovensko 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Góly: 24. Musil (Flek, Jordán), 46. Šustr (Šulák) - 29. Faško-Rudáš (Roman)
Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Pešina, Šindel - Špůr, Ganger (všetci ČR)

 

Zostava SR: Konrád - Gernát, Rosandič, Nemec, Ďaloga, Grman, Kňažko, Gachulinec, Bučko - Cehlárik, Hrivík, Holešinský - Faško-Rudáš, M. Sukeľ, Slafkovský - Regenda, Roman, Liška - Fominych, Buc, Hrehorčák


img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies