VIDEO Na brehu Seiny v Paríži sa objavila 17 metrová veľryba: Obyvateľov mesta poriadne prekvapila

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 12:10 • 2 min
VIDEO Na brehu Seiny v Paríži sa objavila 17 metrová veľryba: Obyvateľov mesta poriadne prekvapila

PARÍŽ - V piatok sa vo francúzskej metropole na brehu Seiny objavila veľryba.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia aj turisti v Paríži boli v piatok veľmi zaskočení. Na brehu rieky ležala 17 metrová veľryba. Nešlo však o skutočné telo oceánskeho cicavca, ale o umelecké dielo skupiny s názvom Kolektív kapitána Boomera. Projekt mal za úlohu upriamiť pozornosť ľudí na to, čo sa deje s ich životným prostredím.

 

Telo veľryby vyzeralo mimoriadne realisticky. Celú atmosféru umocňovala skutočnosť, že sa okolo neho pohybovali najatí herci vyzerajúci ako forenzní znalci. Aj vďaka tomu na seba strhla inštalácia obrovskú pozornosť.

 

Niektorí miestni boli presvedčení o tom, že sa naozaj jedná o telo veľryby, ktorá sa do Seiny dostala z oceánu. „Som z toho veľmi smutná, pretože keď zviera, ako je toto, opustí Atlantik a dostane sa až sem, tak to naznačuje, že je tu nejaký problém. Je to naša chyba, nás ľudí, že zvieratá takto umierajú? Neviem, ale myslím, že asi áno,“ povedala obyvateľka Paríža Anastázia, ktorá si myslela, že telo veľryby je skutočné.

 

Projekt teda splnil svoj účel. Mnohých donútil zamyslieť sa nad tým, akým spôsobom človek ovplyvňuje svet, v ktorom žije a že jeho činnosť môže byť veľmi ničivá.

 

Po víkende sa umelecké dielo presúva do ďalšieho mesta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies