VIDEO Na breh znečisteného jazera v indickom Bangalúre vyplavilo tisícky mŕtvych rýb

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 13:41 • 2 min
VIDEO Na breh znečisteného jazera v indickom Bangalúre vyplavilo tisícky mŕtvych rýb

BANGALÚR - Tisícky mŕtvych rýb vyplavilo na breh znečisteného jazera Ulsúr v juhoindickom meste Bangalúr, metropole štátu Karnátaka. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Uhynuté ryby spozorovali miestni obyvatelia. Tí zároveň uviedli, že do jazera vtekajú splašky z viacerých štvrtí Bangalúru, v dôsledku čoho sa v ňom výrazne stenčil obsah kyslíka. Ekológovia momentálne zhromažďujú vzorky vody z jazera, ktoré následne podrobia testom, uviedol miestny ochranár životného prostredia.

 

Predseda tamojšieho občianskeho zoskupenia dodal, že miestne úrady ignorovali prosby občanov, ktorí ich vyzývali na opravu zátarasy brániacej splaškom, aby vtekali do jazera. Ovzdušie v Indii patrí k vôbec najznečistenejším na svete. Mnoho ľudí spomedzi 1,2 miliardy obyvateľov indického subkontinentu vykonáva veľkú potrebu ešte stále vonku, vďaka čomu jazerá a rieky často zapáchajú od splaškov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona