VIDEO Na Bratislavskom hrade pribudla oddychová zóna

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 12:59 • 2 min
VIDEO Na Bratislavskom hrade pribudla oddychová zóna

BRATISLAVA - V areáli Bratislavského hradu pribudli ležadlá, ľudia ich môžu využívať na oddych. Oddychová zóna bude cez leto prístupná od 9.00 h do 21.00 h. V areáli hradu, V Barokovej záhrade, je aj bezplatná wifi. Oznámili to predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) a kancelár parlamentu Daniel Guspan.

slovakia

left justify in out

"Spúšťame skúšobnú verziu rozmiestnenia ležadiel v zóne, kde si budú môcť ľudia ľahnúť, zapnúť si internet a cítiť sa dobre," povedal Danko s tým, že zóna bude pre ľudí bezplatná.

 

Zdôraznil, že ide o skúšobný projekt. Ak sa osvedčí, kancelária počíta s ďalšími investíciami do neho.

 

Kancelár NR SR Guspan poukázal na to, že kanceláriu oddychová zóna v areáli hradu nestála nič. Ležadlá daroval Danko. "Pokračujeme v snahe etablovať Bratislavský hrad ako miesto kultúrneho vyžitia návštevníkov. Tiež miesto, kde si ľudia môžu oddýchnuť," doplnil Danko.

 

 

img

Andrej Danko. Foto: Netky.sk/MB

 

 

Guspan pripomenul, že kancelária sa snaží z areálu robiť priestor aj kultúrneho vyžitia, konajú sa tam pravidelne rôzne festivaly.

 

Návštevnosť Bratislavského hradu podľa Guspana stúpa. Vlani presiahla 100 000 ľudí v múzeu a podľa kancelára hrad a jeho areál navštívi ročne niekoľko stoviek tisíc ľudí. "Blížime sa k pol miliónu," doplnil.

 

Wifi je aktuálne už podľa Guspana bezplatne dostupná v Barokovej záhrade. Pokrytie by sa malo rozširovať.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies