VIDEO Na bohoslužbe za Bezáka sa strhla bitka!

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 14:03 • 2 min
VIDEO Na bohoslužbe za Bezáka sa strhla bitka!

TRNAVA – V sobotu večer sa mala konať v trnavskom Chráme sv. Mikuláša bohoslužba na počesť 54. narodenín odvolaného arcibiskupa Roberta Bezáka. Kňaz sa vŠak rozhodol bohoslužbu na poslednú chvíľu zmeniť, čo sa nepáčilo zúčastneným.

slovakia

left justify in out

Kňaz si úmysel omše zmenil a povedal, že bude slúžená za obrátenia Róberta, aby pochopil svoju vinu, bral na vedomie a rešpektoval rozhodnutie Svätého Otca. To veriacich rozzúrilo a kňaza napadli.

Celý incident zachytili na video. Na kňaza najskôr nadávajú ženy, ale jeden zo zúčastnených mužov sa ho rozhodne napadnúť. „Ty si farár? Ty si farár?,“ opýtal sa muž a kňaza napadol. 

 

Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) arcibiskup Stanislav Zvolenský dúfa, že sobotňajší incident v Trnave, pri ktorom veriaci napadli kňaza, zostane ojedinelý. "Som presvedčený, že vo vnútri katolíckej cirkvi je taká kultúra, že aj pri rozličnosti názorov na určité otázky sa bude tá rozličnosť prejavovať dôstojným spôsobom," povedal predseda KBS.

Veriaci dali slúžiť omše k narodeninám odvolaného trnavského arcibiskupa po celom Slovensku, v Čechách i ďalších krajinách. Bohoslužby zavŕšili modlitebnú reťaz, ktorá sa za Bezáka konala už od 25. decembra minulého roku.

Pápež Benedikt XVI. odvolal Bezáka na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila na prelome januára a februára 2012. Od decembra minulého roka pôsobí Bezák v kláštore redemptoristov v Taliansku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies