VIDEO Na Bahrajne vládne napätie: Po poprave moslimských útočníkov podpálili radnicu

NETKY.SK • 16 Január 2017, 08:47 • 2 min
VIDEO Na Bahrajne vládne napätie: Po poprave moslimských útočníkov podpálili radnicu

MANÁMA - Radnicu na bahrajnských ostrovoch Northern City Islands, neďaleko hlavného mesta Manáma, zachvátil v noci nadnes požiar počas zrážok medzi políciou a protestujúcimi, ktoré vypukli po poprave troch mužov odsúdených za krvavý bombový útok namierený proti polícii.

slovakia

left justify in out

Bahrajnské ministerstvo vnútra informovalo, že požiar na radnici bol zrejme zámerne založený. A dodalo, že hasičom sa plamene podarilo dostať pod kontrolu.

 

Stovky ľudí protestovali v nedeľu proti zastreleniu troch šiitských moslimov popravnou čatou za bombový útok z roku 2014, pri ktorom zahynuli dvaja bahrajnskí policajti a jeden policajný príslušník zo Spojených arabských emirátov (SAE).

 

 

Odporcovia sunnitmi riadeného Bahrajnského kráľovstva vnímajú obvinenia mužov ako politicky motivované a tvrdia tiež, že mužov polícia mučila.

 

Niektorí mladí ľudia do hlbokej noci hádzali do polície benzínové bomby a viedli s ňou bitky. Policajti použili na zastrašenie alebo rozhnanie davu slzotvorný plyn a broky. V Bahrajne je umiestnená Piata flotila amerických námorných síl a stavajú tam aj základňu britských námorných síl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies