VIDEO Na autosalóne v Tokiu bol odhalený koncept Lexus LF-FC

NETKY.SK • 2 November 2015, 09:40 • 2 min
VIDEO Na autosalóne v Tokiu bol odhalený koncept Lexus LF-FC

BRATISLAVA - „Lexus chce svojím markantným dizajnom a pokrokovými technológiami prekvapovať a vyvolávať emócie. Koncept LF-FC stelesňuje našu ideu pokrokového luxusu a najmodernejšej vízie neďalekej budúcnosti.“ Tokuo Fukuiči, Prezident Lexus International.

slovakia

left justify in out

DIZAJN ZOVŇAJŠKU VOZIDLA

LF-FC prináša nový a svieži dizajnový motív, ktorý je stelesnením dizajnovej filozofie „L-finesse“ automobilky Lexus. Sedan je z každého uhla dravý a zároveň elegantný, presne v duchu pravého cestovného vozidla. Čelným partiám dominuje upravená verzia charakteristickej masky chladiča Lexus s novým stvárnením mriežky, zatiaľ čo do predných blatníkov sú hladko zasadené „plávajúce“ svetlá na denné svietenie v tvare písmena L. Zadné partie ozvláštňujú nové markantné koncové svietidlá, ktoré vychádzajú z rovnakého motívu ako predné svetlá na denné svietenie.

 

Skutočný charakter konceptu LF-FC odhalíme pri pohľade z boku. Línia strechy tiahnuca sa cez celý profil v duchu štvordverového kupé poukazuje na to, že toto vozidlo nie je určené len pre rovné diaľničné úseky, ale zaujme aj pri jazde po okresných cestách. Dynamický zovňajšok zdôrazňujú športové 21-palcové zliatinové disky kolies s ráfikmi vyrobenými z plastu vystuženého uhlíkovými vláknami (CFRP).

 

 

DESIGN INTERIÉRU

Priestranný interiér modelu LF-FC bol navrhnutý tak, aby všetkých pasažierov rozmaznával v pohodlnom (a pritom futuristickom) prostredí, a zároveň ponúka vodičovi mimoriadne funkčný kokpit. Návrh kabíny je rozdelený na hornú a dolnú zónu. V hornej časti sa kladie dôraz na otvorenosť, aby sa vodič mohol plne sústrediť na vozovku pred sebou bez akéhokoľvek pocitu obmedzenia.

 

Pri pohľade na úrovni očí budia predné sedadlá dojem, akoby sa vznášali vo vzduchu. Zadné sedadlá byli navrhnuté pre tých, ktorí sa radi nechávajú voziť, a ponúkajú tak možnosť sklápania a veľa miesta na hlavu i kolená. Vysokú mieru luxusu v interiéri ešte podčiarkuje vysokokvalitná anilínová koža použitá na sedadlách, dverách a prístrojovej doske.

 

BEZDOTYKOVÁ TECHNOLÓGIA

Na nové technológie konceptu LF-FC poukazuje vyspelé rozhranie HMI (Human Machine Interface) s možnosťou ovládania jednoduchými gestami rukou, bez nutnosti dotýkať sa ovládacieho panela či iných prvkov. Malý holografický obraz na stredovej konzole pritom ukazuje, či systém dokáže interpretovať vaše gestá rukou na ovládanie audiosystému a klimatizácie.

 

 

POHONNÁ JEDNOTKA

Srdcom vozidla LF-FC je vysokovýkonný systém pohonu s palivovými článkami, ktorý dodáva energiu na pohon zadných kolies a zároveň poháňa dva elektromotory zabudované priamo v kolesách prednej nápravy. Model LF-FC sa tak môže pochváliť systémom pohonu všetkých kolies. Tento pokrokový systém pohonu umožňuje presné rozdelenie hnacieho momentu medzi predné a zadné kolesá. Veľkoryso dimenzovaný sedan tak vykazuje mimoriadne agilnú ovládateľnosť a špičkovú jazdnú stabilitu. Strategické umiestnenie súpravy palivových článkov v zadnej časti vozidla, jednotky riadenia energie vpredu a usporiadanie vodíkových zásobníkov v tvare písmena „T“ sa odrazilo na rozložení hmotnosti, ktoré je pre tento športový sedan optimálne.

 

BEZPEČNOSŤ

LF-FC zaručuje všetkým cestujúcim bezpečné a hospodárne cestovanie v duchu vízie, ktorou je svet bez dopravných nehôd. Stavia pritom na technológiách autonómneho riadenia so zdokonaleným rozpoznávaním dopravného prostredia, schopnosťou predvídania a funkciami rozhodovania.

 

Lexus LF-FC: technické špecifikácie:

• dĺžka: 5 300 mm

• šírka: 2 000 mm

• výška: 1 410 mm

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona