VIDEO: Na Aljaške sa odtrhol obrovský kus ľadovca

NETKY.SK • 16 September 2019, 19:14 • 2 min
VIDEO: Na Aljaške sa odtrhol obrovský kus ľadovca

Keď má človek šťastie, príroda mu dokáže poskytnúť monumentálne predstavenie. Jedno také zažil fotograf Chris Bray pri jednej zo svojich ciest po Aljaške. Neďaleko pred ním sa do vody zrútila ohromná masa ľadu.

slovakia

left justify in out

Okolie aljašského ľadovca Chenega si vybral Bray ako ideálne miesto na natáčanie divokej prírody. Lenže 16. augusta, keď cestu podnikol, sa mal stať svedkom zaujímavejšej udalosti. Jeho zábery agentúry zverejnili až v piatok 13. septembra.

 

Krátko potom, čo Bray zapol kameru, rozkrojenie pokojného ticha mierumilovne vyzerajúcej krajiny prerušil hlasný praskavý zvuk. Do vody začali padať prvé relatívne malé kúsky ľadu.

 

"Čakal som, že to budú len tie malé kúsky. Ale ako som točil ďalej, nemohol som uveriť svojim očiam, keď sa predo mnou zrazu odtrhla celá stena," uviedol Bray.

 

 

Z hladiny sa okamžite zdvihli vtáky v snahe dostať sa do bezpečia. "Na nahrávke nie je zvuk, ale tá explozívna sila bola tak hlasná, že som vibrácie silne cítil v hrudi," uviedol Bray. Sám bol v dostatočnom bezpečí, napriek tomu jeho malú loď vlny poriadne rozhojdali.

 

"Bojoval som, aby som udržal kameru v pokojnom stave. Ten záber som naozaj nechcel pokaziť, bolo to epické," dodal Bray s tým, že k takýmto záberom sa človek dostane možno len raz za život.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies