VIDEO Objavte mystickú horu na Filipínach s tajomstvom: Vraj ju navštívil aj Ježiš

NETKY.SK • 10 August 2018, 15:54 • 2 min
VIDEO Objavte mystickú horu na Filipínach s tajomstvom: Vraj ju navštívil aj Ježiš

LUZON - Priťahujú vás tajomné a mystické miesta? Ak vás cesta zavedie na filipínsky ostrov Luzon, vydajte sa na nečinný vulkán Mt. Banahaw.

slovakia

left justify in out

Hora má pre miestnych veľkú spirituálnu hodnotu a konajú sa na nej rôzne ceremoniály a obrady. Traduje sa, že ju v minulosti navštívil aj Ježiš. Milovníkov paranormálnych javov zase potešia zvesti o uzretí mimozemšťanov.

 

Či už príbehom budete veriť, alebo nie, atmosféra posvätnej hory vás iste vtiahne aj tak. Zahaľuje ju totiž toľko legiend, že len málokto nechce uvidieť mystické miesto na vlastné oči.

 

Horou vraj prúdi množstvo energie, podobnej akú napríklad pociťujú niektorí ľudia pri Stonehenge.

 

Dôvodom, prečo ale na Mt. Banahaw mieri toľko návštevníkov, je predovšetkým prameň, ktorý je vraj akousi prírodnou svätenou vodou. Má liečiť choroby, odháňať zlých duchov a dokáže zaistiť tiež šťastie. "Jedna staršia pani mi povedal, že návšteva hory ma priblíži ku spirituálnemu svetu," tvrdí turista Nikon Celis.

 

"Som zvyčajne skeptik, ale rozhodol som sa byť otvorený k možným spirituálnym objavom alebo kozmickým zjaveniam," reaguje na zvesti o uzretí mimozemšťanov.

 

"Musím uznať, že len tá cesta na horu je ako prejsť portálom do iného sveta - vysoké stromy, obrie skaly, sochy, oltáre a podobizne svätých všade okolo. Atmosféra je veľmi pokojná," dodal Celis.

 

Na úpätí hory sídli množstvo náboženských a spirituálnych kultov, nie snáď však sekt. Skôr miestnych ľudí, ktorí veria tomu či onomu mýtu.

 

Jedni nazývajú Mt. Banahaw novým Jeruzalemom, pretože sem podľa nich kedysi dávno zavítal aj sám Ježiš. Pútnici preto nájdu v okolí množstvo podobizní Panny Márie či ďalších kresťanských symbolov.

 

A nie je to vlastne žiadny veľký paradox. Na Filipínach majú nad ostatnými náboženstvami drvivú prevahu katolíci. "Počul som, že je na vrchu stopa, ktorá tam zostala po Ježišovi," dopĺňa Celis.

 

V okolí modlitební môžu návštevníci nájsť aj niekoľko stánkov, kde sa predávajú bylinky alebo amulety proti zlým duchom. Energia prúdiaca pod horou je podľa mystikov tiež ideálna pre dobitie životnej energie alebo práve v boji proti nečistým dušiam.

 

A kto chce sám zistiť, ako je jeho duša čistá, môže sa vypraviť do tajomnej jaskyne, ktorá dokáže rozpoznať, ako veľmi hriešny človek je.

 

Keď je človek dobrý, vyjde z jaskyne bez problémov, hriešnikom sa za každý jeden hriech na tele objavia modriny. A tí, ktorí sú hriešni už moc, z jaskyne nevyjdú. "Nech už veríte čomukoľvek z toho, hora je dobrým miestom, kde načerpať stratenú energiu a viac sa prepojiť so sebou samým," uzatvára Celis.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies