VIDEO Mužovi sa pokožka nezvratne sfarbila namodro: Neuveríte, z čoho, možno sa to týka aj vás!

NETKY.SK • 10 Október 2017, 10:05 • 2 min
VIDEO Mužovi sa pokožka nezvratne sfarbila namodro: Neuveríte, z čoho, možno sa to týka aj vás!

Američan si vďaka svojim nesprávnym návykom privodil zmodranie pokožky na celom tele.

slovakia

left justify in out

67-ročný Paul Karason pochádzal z amerického severozápadu a pred deviatimi rokmi sa stal mediálne známym po celom svete. Dôvodom bol jeho netradičný zjav. Paul bol totiž od hlavy po päty modrý.

 

Američan trpel takzvanou argýriou, teda ochorením, ktoré je spôsobené nadmerným výskytom striebra v krvi. Túto poruchu si  „vypestoval“ pomocou koloidného striebra, ktoré dlhoročne pravidelne konzumoval v neprimeraných dávkach. Striebro ukladajúce sa v jeho tele následne reagovalo so svetlom, podobne ako pri vyvolávaní fotografie, a spôsobilo mu nenávratné modré zafarbenie kože celého tela.

 

Dôvod, prečo sa rozhodol pre požívanie tejto látky, bol prozaický. V časopise ho oslovila reklama, ktorá vyzdvihovala pozitívne účinky koloidného striebra na ľudský organizmus. Na ilustračnej fotografii tu bola vyobrazená usušená sedmokráska a hneď vedľa nej bola jedna krásna a svieža. Reklamný text uvádzal, že práve koloidné striebro ju priviedlo späť k životu. Na základe toho sa Paul rozhodol, že „zázrak“ vyskúša a začal s užívaním.

 

Okolo konzumácie koloidného striebra pre jeho antibakteriálne účinky sa doposiaľ vedú búrlivé polemiky. Ľudia sa rozdelili na dva tábory, jedni na ozdravujúce pôsobenie tejto látky nedajú dopustiť, iní proti nemu zbroja a presadzujú jeho zákaz. Výsledky nedávnych testov preukázali, že koloidné striebro nemá až také významné dezinfekčné vlastnosti a je veľmi ťažké určiť, aká presná dávka je pre koho vhodná.

 

Paul Karason tento rok ako 67-ročný zomrel na mozgovú príhodu. Priama súvislosť medzi užívaním koloidného striebra a krvácaním do mozgu sa však nepreukázala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona