VIDEO Muzikant hral na gitaru počas jeho operácie mozgu!

NETKY.SK • 4 Jún 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO Muzikant hral na gitaru počas jeho operácie mozgu!

DILLÍ - Neuveriteľné veci sa dejú v medicíne. Indickému hudobníkovi operovali mozog, pretože nemohol hrať na hudobný nástroj. Aby mohli neurochirurgovia skontrolovať stav jeho ľavej ruky, dostal do rúk gitaru a hral priamo na operačnom stole!

slovakia

left justify in out

31-ročný vyštudovaný inžinier z Dháky sa okrem IT venuje profesionálne hre na gitaru. Pred rokom začal pociťovať problémy s hybnosťou prstou na ľavej ruke, ktoré sa neustále zhoršovali.

 

Sľubne rozvinutá kariéra muzikanta sa zastavila, píše server novinky.cz.  Šlo o veľmi málo známu poruchu menom fokálna dystonia. Ide o mimovoľné sťahovanie svalov v jednej časti tela, ktoré spôsobuje abnormálne pohyby a pozície.

 

Pre hudobníka to často znamená koniec kariéry. „Postihuje zhruba percento hudobníkov a je ťažké to liečiť. Operácia je jednou z najlepších možností,“ povedal agentúre Newsflare doktor Sanjit, ktorý operáciu prevádzal.

 

Hudobník sa neurochirurgickému zákroku podrobil 17. mája a priamo na operačnom stole si otestoval schopnosť opäť kontrolovať svoje prsty na ľavej ruke. Rehabilitácia prebehla bez problémov a Ali sa veľmi pravdepodobne vráti k svojej hudobnej kariére.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies