VIDEO: Muži narušili prehliadku na počesť Alžbety II., jeden mal na hlave korunu

NETKY.SK • 2 Jún 2022, 14:49 • 2 min
VIDEO: Muži narušili prehliadku na počesť Alžbety II., jeden mal na hlave korunu

LONDÝN - Vojenská prehliadka Trooping the Colour sa koná každoročne na počesť osláv oficiálnych narodenín britskej kráľovnej. Súčasťou tejto prehliadky je približne 1 500 vojakov a dôstojníkov.

slovakia

left justify in out

Najmenej dvaja ľudia narušili vo štvrtok priebeh vojenskej prehliadky v centre Londýna, ktorou sa začali oslavy platinového jubilea britskej kráľovnej Alžbety II.. Oboch mužov napokon polícia zadržala. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

 

 

Muži odbehli od zábran, rozostavených na bulvári vedúcom k Buckinghamskému palácu, kde sa zhromaždili desaťtisíce ľudí, aby si pozreli tradičnú vojenskú prehliadku Trooping the Colour. Podľa videozáznamov z miesta si muži následne ľahli na zem pred pochodujúcu kapelu.

 

Prečítajte si tiež: Macron zablahoželal Alžbete II. k výročiu. Johnson a Welby vyjadrili úctu

 

Zdalo sa, že jeden z mužov v rukách v čase incidentu držal nejaký transparent. Polícia oboch narušiteľov, z ktorých jeden mal na hlave zlatú korunu, odviedla preč.

 

„Bolo zadržaných niekoľko ľudí, ktorí sa snažili vstúpiť na ceremoniálnu cestu na (bulvári) The Mall,“ uviedla londýnska polícia na sociálnej sieti Twitter. „Ďakujeme davu, ktorý preukázal svoju podporu potleskom venovaným našim dôstojníkov. Tí sa rýchlo vrátili na svoje pozície po tom, ako sme sa vysporiadali s incidentom,“ dodala polícia.

 

img

 

Na prehliadke sa v konskom sedle zvykla zúčastňovať aj samotná kráľovná. Naposledy tak urobila v roku 1986, päť rokov predtým na ňu z davu šesťkrát vystrelil slepými nábojmi muž, keď okolo neho prechádzala, čo spôsobilo, že kôň, na ktorom Alžbeta II. sedela, sa splašil. Koňa sa však napokon podarilo upokojiť a kráľovná z incidentu vyviazla bez zranení. Muža, ktorý na ňu vystrelil, zatkli.

 

Možno vás zaujme: Pri požiari alzheimer centra zomreli dvaja ľudia

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies