VIDEO Muž žije na opustenom ostrove už 20 rokov, kedysi bol multi-milionár

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 20:32 • 2 min
VIDEO Muž žije na opustenom ostrove už 20 rokov, kedysi bol multi-milionár

Túžili ste niekedy všetko hodiť za hlavu a odísť na opustený ostrov? David Glasheen (73) to urobil v roku 1997 a tvrdí, že nikdy nebol šťastnejší.

slovakia

left justify in out

David sa presťahoval na opustený ostrov severovýchodne od Austrálie po tom, čo na burze v roku 1987 prišiel o majetok.

 

Bývalý podnikateľ a finančný magnát mal na vrchole svojej kariéry pred strmým pádom majetok v hodnote 28,4 milióna dolárov.

 

Teraz žije sám na ostrove, býva v jednoduchej chatke a spoločnosť mu robí kríženec dinga menom Polly.

 

Pri príležitosti 20. výročia svojho pohybu na samote David povedal: "Chcem tu zomrieť – kde inde by som mohol? To je moje nebo na zemi.“

 

"Keď som sem prišiel, bol som z peňazí chorý. Peniaze sú to, čo spôsobuje, že ľudia sú nešťastní, aj moje manželstvo sa rozpadlo,“ pokračuje.

 

"Ale keď žijete o samote, nemáte žiaden fyzický kontakt a nemôžete sa s nikým inteligentne porozprávať. Rád by som našiel partnera, ktorý by tu chce žiť, alebo pár dám, ktoré by ma prišli navštíviť niekoľko krát ročne. To, čo tu mám najradšej je pokoj a krásna príroda. Väčšina ľudí o týchto končinách ani nevie,“ hovorí.

 

"Divé zvieratá sú tu nebezpečné, ak sa dostanete do problémov, pravdepodobne zomriete. Morské krokodíly sú krásne zvieratá, sú nebezpečné ale milujem ich,“ vysvetľuje David. "Neexistuje tu žiadna rutina, to je to, čo mám rád. Každý deň je iný. Robím to, čo chcem robiť, nie to, čo musím urobiť.“

 

 

David, ktorý sa narodil v Sydney írskym rodičov, mal svoju vlastnú spoločnosť na ťažbu zlata v Papau Novej Guinei. Teraz nemá takmer nič, len pokoj v duši, slnko nad hlavou a vraj je šťastnejší.

 

Od civilizácie ale nie je úplne odrezaný. Ná solárne panely a prístup k internetu. Raz ročne sa vydáva do Cairns, kde si nakúpi základné veci, ako je ryža, olej na varenie či sladkosti. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies