VIDEO Muž zachránil z rozpáleného auta dva psy, majiteľka mu arogantne vynadala!

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 19:59 • 2 min
VIDEO Muž zachránil z rozpáleného auta dva psy, majiteľka mu arogantne vynadala!

HORSHAM - Človek by si pomyslel, že po množstve medializovaných tragédií, pri ktorých umreli deti aj psy, už každý vie, že nemá v aute nechávať nič živé, keď je horúco. Ale nie, nevedia to všetci. Chrabrý 35-ročný Danny Cruttwell zachránil z rozpáleného auta dva psy na parkovisku pred Tescom.

slovakia

left justify in out

"Videl som tie psy v aute, už keď som zaparkoval a šiel do obchodu. Nakupoval som asi jednu hodinu a keď som sa vrátil k autu, tie psy tam stále boli. Evidentne boli v tiesni, dychčali na sklo a nervózne chodili hore dolu po aute. Vedel som, že ich musím okamžite dostať von, pretože nemajú prístup k vode. Merač teploty v mojom aute ukazoval, že vonku je 33 stupňov, takže v aute to muselo byť omnoho viac,“ vysvetlil Danny vo videu. "Bol som ochotný rozbiť okno, ale na moje prekvapenie, auto bolo odomknuté, tak som otvoril dvere a jeden pes vyšiel." Druhý psík dychčal vzadu pod sedadlom.

 

Danny dal psovi napiť vody. Ten zlízal aj kvapky, ktoré padli na zem. Potom chcel ísť vybrať druhého psa ale majiteľka sa už vracala.

 

Danny konfrontoval ženu a vysvetlil jej, že pri vonkajšej teplote 33 stupňov nemôže nechávať psy v aute.

 

Žena sa bránila, že bola v obchode len dve sekundy. Danny však len samotné video točil približne tri minúty a pred tým hodinu nakupoval. Potom mu škaredo vynadala, že čo sa stará do jej psov. „Prepáčte, ale nechovajte sa ako arogantné prasa!“ povedala mu žena namiesto prejavu vďaky.

 

Po tom sa k autu vrátil jej partner a podľa Dannyho slov ho viac zaujímala peňaženka, ktorú nevedel nájsť, než psy. Obaja majitelia potom odišli.

 

Dúfam, že si aspoň uvedomia, že to nemajú robiť,“ dodal Danny.

 

"Zvieratá môžu utrpieť poškodenie mozgu alebo dokonca zomrieť na prehriatie iba v priebehu 15 minút. Boj s teplo je pre psy extrémne ťažký, pretože sa nedokážu chladiť potom," uviedla PETA.

 

RSPCA môže ľudí, ktorí opustia svojich psov v rozpálených autách, stíhať. Keď je teplota ovzdušia 22 stupňov Celzia, teplota v aute do jednej hodiny môže stúpnuť na 47. Smrť môže nastať už do 10 minúť.

 

Incident sa odohral včera popoludní v meste Horsham, West Sussex. Informoval o tom The Ladbible.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies