VIDEO Muž zabije postihnutého jednou ranou: Dostal štyri a pol roka!

NETKY.SK • 26 Február 2014, 10:59 • 2 min
VIDEO Muž zabije postihnutého jednou ranou: Dostal štyri a pol roka!

BOURNEMOUTH – Za zabitie dostal štyri a pol ročný trest za mrežami. Štyridsaťročný Andrew Young, ktorý trpel Aspergerovým sýndrómom zomrel po jedinom údere.

slovakia

left justify in out

Celý incident zachytila bezpečnostná kamera v britskom meste Bournemouth. Young trpiaci autizmom sa snažil vysvetliť Victorovi Ibitoyemu, že jazda na bicykli po chodníku je nebezpečná. Keď Ibitoye na bicykli odišiel, prišiel k Youngovi dvadsaťročný Lewis Gil a jednou ranou ho poslal zemi. Young si pri páde vážne poranil hlavu a na druhý deň v nemocnici skonal.

Tento tragický incident sa stal 6. novembra a v piatok sa konal súd s Lewisom Gilom. Ten dostal za zabitie Younga štyri a pol ročný trest za mrežami. Matka zabitého je však s verdiktom nespokojná.

„Jeho trest je výsmech. Som zarytá kresťanka, ale myslím si, že keď niekto vezme život, mal by byť pripravený za to pykať,“ povedala Pamela Youngová, matka zavraždeného.

Gillov obhajca Steven Perian bránil svojho klienta tým, že iba reagoval na Youngov rasistický komentár smerom k jeho kamarátovi Ibitoyemu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies