VIDEO Muž strieľal na policajnú hliadku: Ohavný čin spáchal v mene Dáiš!

NETKY.SK • 9 Január 2016, 07:05 • 2 min
VIDEO Muž strieľal na policajnú hliadku: Ohavný čin spáchal v mene Dáiš!

PHILADELPHIA - Muž, ktorý v noci nadnes spustil streľbu na policajta v americkom meste Philadelfia a spôsobil mu tým vážne zranenia, vyhlásil, že prisahal vernosť extrémistickej skupine Dáiš (tzv. Islamský štát). Podľa miestnych vyšetrovateľov išlo o cielené prepadnutie, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Edward Archer (30), pochádzajúci tiež z Philadelfie, začal strieľať na policajta sediaceho v hliadkovacom vozidle, pričom cez okno auta vypálil približne 11 rán, informoval šéf philadelfskej polície Richard Ross. "Priznal sa, že tento zbabelý čin spáchal v mene islamu," uviedol Ross na tlačovej konferencii s tým, že strelec zmienil aj militantov z IS.

 

 

"Povedal, že prisahal vernosť Islamskému štátu, nasleduje Alaha, a to bolo aj príčinou jeho konania," doplnil philadelfský policajný kapitán James Clark.

 

Zatiaľ neexistujú dôkazy o tom, že Archer mal komplicov. "Bol dostatočne prezieravý na to, aby sa nezaplietol do sprisahania. Nezdá sa, že je to hlupák, je iba extrémne násilným jedincom," prízvukoval Ross.

 

Zranený policajt Jesse Hartnett (33) bol prevezený do nemocnice a jeho stav si bude vyžadovať niekoľko operácií. Páchateľ podľa Rossa použil pri čine bližšie nešpecifikovanú ručnú palnú zbraň, ktorá bola odcudzená z domu istého philadelfského policajta pred niekoľkými rokmi, nie však Archerom.

 

Americké bezpečnostné zložky sú v stave najvyššej pohotovosti po sérii ozbrojených útokov, ktoré boli počas uplynulých mesiacov vykonané v USA i zahraničí osobami s väzbami na Dáiš. V kalifornskom meste San Bernardino manželský pár inšpirovaný islamskými militantmi v decembri zastrelil 14 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies