VIDEO: Muž s mačetou i hromadné bitky. Nóri oslavovali zrušenie pandemických opatrení

NETKY.SK • 27 September 2021, 7:39 • 2 min
VIDEO: Muž s mačetou i hromadné bitky. Nóri oslavovali zrušenie pandemických opatrení

OSLO - Náhle oznámenie vlády vyvolalo po celej krajine chaos. Ľudia vyšli do ulíc a začali oslavovať. V Nórsku je plne zaočkovaných takmer 70 percent obyvateľov.

slovakia

left justify in out

Nórska polícia hlásila v nedeľu desiatky narušení verejného poriadku a násilných potýčok vrátane hromadných bitiek vo veľkých mestách po tom, ako ľudia zaplnili ulice, bary, reštaurácie i nočné kluby a oslavovali ukončenie pandemických obmedzení, ktoré trvali viac než rok. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

 

img

 

Nórska vláda v piatok nečakane oznámila, že takmer všetky zvyšné koronavírusové reštrikcie zruší už od soboty a život v krajine s 5,3 milióna obyvateľov sa tak vráti k normálu. Tento krok odchádzajúcej premiérky Erny Solbergovej prekvapil mnohých Nórov a viedol k chaotickým scénam v hlavnom meste Osle i v ďalších častiach krajiny.

 

Divoké oslavy stoviek občanov po celom Nórsku sa začali v sobotu popoludní a trvali do nedeľňajších skorých ranných hodín. Polícia uviedla, že nepokoje hlásili z viacerých lokalít vrátane mesta Bergen na juhu krajiny či stredonórskeho Trondheimu. 

 

 

 

 

Najhoršia situácia bola v Osle. Pred tamojšími nočnými klubmi, barmi a reštauráciami sa tvorili dlhé rady a policajti počas noci zaevidovali najmenej 50 bitiek a narušení poriadku. Pri vstupe do takýchto podnikov v Nórsku nevyžadujú potvrdenia o zaočkovaní ani negatívnych výsledkoch testov, približuje AP. „Presne to som predpovedal,“ vyhlásil pre noviny VG nahnevaný manažér nočného klubu v Oslo Johan Höeg Haanes. „Bola to život ohrozujúca situácia v meste, pretože (vláda) nás neupozornila aspoň niekoľko dní vopred.

 

Nórske médiá v tejto súvislosti informovali o mužovi s mačetou v autobuse v Osle či o ľuďoch odpadávajúcich počas čakania na vstup do pubov v TrondheimeNórsko je druhou severskou krajinou, ktoré zrušilo obmedzenia prijaté v súvislosti s ochorením COVID-19. Dánsko tak urobilo 10. septembra. Najmenej jednu dávku vakcíny proti koronavírusu dosiaľ dostalo vyše 76 percent obyvateľov Nórska a takmer 70 percent je plne zaočkovaných.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona