VIDEO Muž mal v lietadle dýchacie problémy, a tak si otvoril núdzový východ a sadol na krídlo

NETKY.SK • 3 Január 2018, 11:09 • 2 min
VIDEO Muž mal v lietadle dýchacie problémy, a tak si otvoril núdzový východ a sadol na krídlo

Päťdesiatsedemročný Poliak sa postaral o poriadny novoročný rozruch. Na záver letu z Londýna do Malagy totiž nedokázal čakať, až bude vypustený spoločne s ostatnými pasažiermi z lietadla, otvoril si núdzový východ a šiel si sadnúť na krídlo. Podľa jedného z cestujúcich mal zrejme astmatický záchvat a posádka o jeho problémoch nechcela počuť.

slovakia

left justify in out

Let FR8164, ktorý v pondelok dosadol na cieľové letisko v Španielsku o hodinu neskôr, než bolo plánované, mal vskutuku nečakaný záver, píše server Novinky.cz. Keď pasažieri čakali 30 minút na to, aby mohli opustiť lietadlo, Poliak uvádzaný iba krstným menom Viktor to nevydržal, otvoril si núdzové dvere a i s príručnou batožinou vyšiel na krídlo, kde si sadol. Nakoniec sa nechal prehovoriť  a vrátil sa do lietadla. Pi výstupe ho polícia zatkla. 

 

Spolusediaci Raj Mistry však Daily Mailu povedal, že sa muž k tomuto kroku odhodlal, pretože ntune potreboval vzduch. Počas letu vraj niekoľkorát použil inhalátor a mal veľké problémy s dýchaním. "Zdalo sa mi, ako by si nikto nevšimol, že ten muž predtým, než opustil lietadlo, mal silný astmatický záchvat a potreboval na vzduch," povedal Mistry.

 

"Hovoril som s ním počas letu a problémy mal už pred štartom, keď si bral liek. Keď použil inhalátor druhýkrát, spýtal som sa ho, či je v poriadku. Povedal, že je v pohode, len neznáša lietanie a má astmu. Zavtipkoval, že keby si so sebou nezobral inhalátor, tak by bol v nebi skôr. Mám preňho pochopenie. Keď lietadlo stojí pol hodiny bez pohnutia a vy sa nemôžete ani pohnúť a máte zdravotný problém, je jasné, že niečo urobíte," povedal Mistry. 

 

"K porušeniu bezpečnostných opatrení došlo po pristátí našeho lietadla v Malage 1. januára, Tamojšia polícia dotyčného pasažiera okamžite zatkla. Pretože šlo o porušenie tamojších bezpečnostných opatrení, starajú sa o celý prípad španielske úrady," povedal hovorca Ryanairu. 

 

Očakáva sa, že muža čaká mastná pokuta vo výške niekoľko tisíc eur, ak ho z toho nevyseká nejaký šikovný právnik vzhľadom k okolnostiam, ktoré incidentu predchádzali.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies