VIDEO Muž (88) vyhlásil Parkinsonovej chorobe vojnu, vďaka boxu vstal z invalidného vozíka

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 18:53 • 2 min
VIDEO Muž (88) vyhlásil Parkinsonovej chorobe vojnu, vďaka boxu vstal z invalidného vozíka

PENSULVÁNIA - Charlie Pearson (88) sa stal miestnou legendou, potom čo sa vzoprel zákernej stareckej chorobe a začal boxovať.

slovakia

left justify in out

Parkinsonova choroba trápi Charlieho už viac ako 20 rokov a práve kvôli nej sa ocitol sa invalidnom vozíku.

 

V októbri 2015 mu vnučka (fyzioterapeutka) navrhla, či by neskúsil boxovanie. Konkrétne išlo o Rock Steady Boxing, čo je program zameraný na pomoc ľuďom s Parkinsonovou chorobou.

Charliemu sa nápad zapáčil a hneď na druhý deň navštívil klub v Allison Park v Pennsylvanii.

 

Po pravidelných hodinách boxovania sa dostavili priam zázračné účinky. Charlie sa čoskoro dokázal postaviť zo svojho invalidného vozíka. Teraz dokáže aj prejsť určitú vzdialenosť a dokonca urobiť drep.

 

 

"Musíte na seba tlačiť. Po hodine boxu sa chvíľu cítim unavený, ale mám pocit, že som naozaj niečo dosiahol. Mám pocit, že robím niečo užitočné pre zastavenie tejto hnusnej choroby," povedal pre TheLADbible.

 

"Rock Steady Box je emočne aj fyzicky intenzívny cvičebný program určený pre ľudí, ktorí trpia Parkinsonovou chorobou,“ vysvetlil inštruktor z boxerského klubu, Brett Phillip Burkhart. "Program sa točí okolo bezkontaktného tréningu. Bolo preukázané, že náš spôsob pomáha zlepšovať kvalitu života pre ľudí s týmto problémom," dodal.

 

Charlie sa narodil 24. decembra 1928 v Connecticute. Vždy bol športový nadšenec, rád plával, rybárčil, hral golf a liezol po stromoch. Tvrdí, že jeho detstvo bolo "voľné, ako sa len dalo.“ Počas pracovne aktívneho života pracoval v poisťovacej agentúre.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies