VIDEO Most-Híd chce s koaličnými partnermi rokovať o predčasných voľbách

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 22:45 • 2 min
VIDEO Most-Híd chce s koaličnými partnermi rokovať o predčasných voľbách

BRATISLAVA - Ak sa koaličné strany o predčasných voľbách nedohodnú, Most-Híd z koalície vystúpi. Rozhodnutie republikovej rady strany oznámil Béla Bugár premiérovi Robertovi Ficovi. Ten podľa slov Bugára predčasné voľby odmieta.

slovakia

left justify in out

"Rpubliková rada strany Most-Híd poveruje vedenie strany na čele s predsedom strany rokovať s koaličnými partnermi o možnostiach predčasných parlamentných volieb. Ak tieto rokovania budú neúspešné, strana Most-Híd vystúpi z vládnej koalície. Republiková rada dáva zároveň predsedníctvu mandát v prípade ďalšieho vývoja prijať rozhodnutie bez nutnosti zvolať republikovú radu."

 

Oznámil to predseda Mosta-Híd Béla Bugár na večernej tlačovej konferencii po skončení republikovej rady strany.

 

"Rokovali sme s prestávkou od druhej poobede do desiatej večer a toto rozhodnutie republikovej rady je jednotné," povedal predseda strany Most-Híd novinárom s tým, že inik nehlasoval proti a zdržal sa jediný člen. "Najprv sme si vypočuli ich názory, podotýkam, že takmer každý člen vystúpil dvakrát, a až potom sme im povedali, aké scenáre prochádzajú do úvahy."

 

Podľa jeho slov Robert Fico predčasné voľby odmietol, Most-Híd tak chce rokovať s SNS.

 

Most-Híd chce o predčasných voľbách rokovať s koaličnými partnermi práve preto, aby koalícia rozhodla, kedy budú predčasné voľby. "Do leta sa to asi nestihne, ale poda mňa by mali byť skôr ako regionálne voľby,"  povedal Bugár. 

 

Aká bude situácia v parlamente, Bugár nechcel predbiehať.

 

Vedenie Smeru-SD bude otázku prípadných predčasných parlamentných volieb, po ktorých volá jeho koaličný partner Most-Híd, riešiť v utorok ráno. O postoji najsilnejšej vládnej strany bude podľa informácií TASR následne informovať jej predseda Robert Fico.

 

Podľa podpredsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Antona Hrnka nie je rozhodnutie strany Most-Híd dobré, ale rešpektuje ho. Ako uviedol pre agentúru SITA, národniari sú pripravení na akýkoľvek scenár. "Je to ich rozhodnutie a ich záležitosť. Slovenská národná strana je pripravená aj na predčasné voľby, ale táto vláda musí skončiť riadnym spôsobom. To znamená odmietame akúsi úradnícku vládu, či dokonca nejakú formu prezidentského rozhodovania," uviedol Hrnko.

"Táto vláda dokázala spraviť veľmi dobré veci, napríklad spojila témy, ktoré sa zdali byť nespojiteľné. To že si to kazíme sami politikou je už zrejme náš problém. Ekonomicky sa ale krajine darí a malo by sa v tomto trende pokračovať," doplnil poslanec Národnej rady SR Hrnko.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies