VIDEO Moslimský zbor spieval anglickej kráľovskej rodine v kresťanskej katedrále: Nasleduj Alaha, nasleduj Alaha!

NETKY.SK • 15 December 2017, 08:59 • 2 min
VIDEO Moslimský zbor spieval anglickej kráľovskej rodine v kresťanskej katedrále: Nasleduj Alaha, nasleduj Alaha!

Kresťanská kapitulácia islamu? Pravdepodobne ešte nie, ale minimálne zvláštne vyznela štvrtková omša za obete požiaru, ktoré zahynuli vo vežiaku Grenfell, v Katedrále Sv. Pavla v Londýne. Kráľovskej rodine reprezentovanej princom Charlesom a jeho synmi, či premiérke Therese Mayovej totiž spieval moslimský dievčenský zbor Nasleduj Alaha...

slovakia

left justify in out

Katedrála Svätého Pavla v Londýne bola svedkom historického okamihu. Počas smútočnej omše za obete požiaru vo výškovej budove Grenfell v Londýne zaspieval zahalený dievčenský spevácky zbor text piesne, v ktorej zaznelo, že v Alahovi je nádej.

 

Okrem princa Charlesa a jeho synov boli prítomní aj arcibiskup Canterburský Welby, premiérka Theresa Mayová či predseda socialistov Jeremy Corbyn.

 

Dekan katedrály David Ison na začiatku ceremoniálu povedal: "Zišli sme sa spoločne ľudia rôznej viery, aby sme si spomenuli na tých, ktorých životy boli stratené. Buďme jednotní tvárou k utrpeniu a bolesti," píše BBC.

 

A po jeho slovách už nastúpil dievčenský zbor z moslimských škôl Al-Sadiq a Al-Zahra. "Nikdy nestrácaj vieru, pretože Alláh je vždy po tvojom boku. V mene Alláha nájdeš cestu," spievali zahalené dievčiny, zatiaľčo ich sledovala mlčiaca kráľovská rodina. "Shell Alláh, shell Alláh (Nasleduj Alaha, nasleduj Alaha)," znelo kresťanskou katedrálou.

 

img

 

Pre Londýn, ktorý je anglický už iba spolovice, nie je zdá sa iná cesta, než cesta Islamu, myslí si server Stredoevropan.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies