VIDEO Moslimský kazateľ, ktorý vyzýva na zabíjanie homosexuálov, učí deti na škole v Londýne

NETKY.SK • 7 Október 2016, 18:19 • 2 min
VIDEO Moslimský kazateľ, ktorý vyzýva na zabíjanie homosexuálov, učí deti na škole v Londýne

LONDÝN – Nenávistný moslimský kazateľ, ktorý verejne vyzýval na zabíjanie homosexuálov, teraz učí deti v Londýne.

slovakia

left justify in out

Radikálny Šejk Hamza Sodagar narodený v Amerike, v súčasnosti pôsobí v Londýne, kde robí prednášky o islamskom režime na iránskej škole. Iránska vláda prevádzkuje malú nezávislú zmiešanú moslimskú školu, kde učí študentov vo veku od šesť do 17 rokov v Maida Vale.

 

Sodagar, ktorý sa považuje za vzor pre mladých moslimov na celom svete, je zachytený na videu, kde káže o piatich spôsoboch zabíjania homosexuálov.

 

"Ak je niekto homosexuál, je päť spôsobov, ako ho potrestať. Najjednoduchší z nich je sťatie hlavy,“ hovorí Sodagar. "Druhý spôsob je upáliť ho na smrť, po tretie - hodiť ho z útesu, po štvrté – strhnúť na neho múr, aby ho rozpučil. A po piate - kombinácia všetkých vyššie uvedených možností."

 

 

Desivé video videl aj bojovník za ľudské práva Peter Tatchell, a naliehal na ministra vnútra Ambera Ruddyho, aby kazateľovi zrušil víza.

 

"V slobodnej spoločnosti, má Hamza Sodagar právo sa domnievať, že homosexualita je hriech, ale nemôže navádzať na vraždenie a kázať o spôsoboch zabíjania gayov a lesbičiek. Mnohí ľudia, ktorí prejavovali ďaleko menej extrémne názory, víza do Británie nedostali. Tento muž svojimi výrokmi prekročil červenú čiaru a ministerstvo vnútra by mu malo víza zrušiť,“ povedal Tatchell.

 

Sodagar začal svoju sériu prednášok v Londýne 4. októbra a pokračovať má až do 12. októbra.

 

"Tieto prednášky sú súčasťou islamskej misie, ktorú Sodagar viedol aj v roku 2014. Je za tým organizácia, ktorá podporuje iránsky režim,“ vraví Tatchell. V Iráne je za homosexualitu trest smrti.

 

Moslimská škola v Londýne, ktorá bola otvorená v roku 2001, nadväzuje na iránsky národný plán a vyučuje v perzštine. Jej cieľom je vychovávať mladých moslimov k tradičnej viere a kultúre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies