VIDEO Monacké knieža Albert II. vyzval Hollanda, aby sa takisto oblial ľadovou vodou!

NETKY.SK • 5 September 2014, 12:03 • 2 min
VIDEO Monacké knieža Albert II. vyzval Hollanda, aby sa takisto oblial ľadovou vodou!

BRUSEL/PARÍŽ - Internetový hit polievania sa ľadovou vodou v prospech charitatívnych účelov (Ice Bucket Challenge) zasiahol už aj najvyššie vládne kruhy. Medzi posledné výzvy tohto druhu patrí tá, ktorú monacký knieža Albert II. adresoval francúzskemu prezidentovi Francoisovi Hollandovi.

slovakia

left justify in out

Podľa správ dnešnej francúzskej a belgickej tlače sa knieža rozhodol zapojiť do tejto netradičnej súťaže, zrodenej v USA, ktorá spočíva v tom, že si človek vyleje na hlavu vedro s ľadovou vodou a zašle šek v prospech niektorej z charitatívnych organizácií. 
      

Albert II. vo videu zverejnenom 3. septembra verejne vyzval tri osobnosti, ktoré by mali v tejto tradícii pokračovať. Hodená rukavica patrí francúzskemu prezidentovi Francoisovi Hollandovi, ale aj nórskemu korunnému princovi Haakonovi či bývalému generálnemu riaditeľovi spoločnosti Nike Philipovi Knightovi. Monacký knieža po ľadovom kúpeli oznámil, že finančné zdroje pôjdu v prospech boja proti amyotrofickej laterálnej skleróze, nazývanej aj Lou Gehrigova choroba, čo je degeneratívne ochorenie nervových buniek (neurónov) v mozgu a mieche.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies