VIDEO Mohutná explózia v Ankare: Najmenej 37 mŕtvych

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 07:22 • 2 min
VIDEO Mohutná explózia v Ankare: Najmenej 37 mŕtvych

ANKARA - Turecký minister zdravotníctva Mehmet Muezzinoglu dnes povedal, že počas noci zomreli v nemocnici traja zo zranených pri nedeľňajšom bombovom útoku v Ankare. Celkový počet mŕtvych tak stúpol na 37, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zranených je 120 ľudí, z nich sa podľa vyjadrenia ministra 17 nachádza v intenzívnej starostlivosti. Medzi mŕtvymi je najmenej jeden z útočníkov. Agentúra Dogan píše, že pravdepodobne išlo o bombový útok.

 

Výbuch nastal v štvrti Kizilay neďaleko hlavnej autobusovej stanice pri parku Güvenpark v oblasti, kde sa nachádza niekoľko ministerstiev. Po explózii bola z miesta činu hlásená streľba a dym bolo vidno z okruhu dva a pol kilometra. Na miesto výbuchu smerovali sanitky, hasičské autá a policajné vozy.

 

Podľa stanice NTV vybuchlo neďaleko autobusovej stanice auto, v ktorom bola umiestnená bomba. Požiar zachvátil viacero okolostojacich áut. Niektoré informácie udávajú, že výbuch spôsobila zrážka osobného auta s autobusom.

 

 

Bezpečnostné zložky celú oblasť evakuovali. Internetové vydanie denníka Hurriyet napísalo, že bomba explodovala neďaleko ministerstva školstva.

 

K tragickému incidentu sa nateraz neprihlásila žiadna skupina. Reuters však s odvolaním sa na nemenovaný zdroj píše, že z predbežných záverov vyšetrovania vyplynulo, že za incidentom pravdepodobne stojí zakázaná extrémistická skupina Strana kurdských pracujúcich (PKK) alebo jej niektorá spriatelená skupina.

 

Prokurdská Ľudovodemokratická strana (HDP) medzičasom zverejnila stanovisko, v ktorom tento čin ostro dosúdila.

Vláda v Ankare v reakcii na incident a šíriace sa fotografie a videá z miesta činu uvalila embargo na prístup na sociálne siete Facebook a Twitter, informovala spravodajská stanica CNN Türk.

 

Podľa stanice NTV vybuchlo neďaleko autobusovej stanice auto, v ktorom bola umiestnená bomba. Niektoré zdroje uvádzajú, že mohlo ísť o samovražedný útok. Výbuch údajne zasiahol autobus s 20 cestujúcimi. Požiar zachvátil viacero okolostojacich áut. Bezpečnostné zložky celú oblasť evakuovali.

 

Po explózii bola z miesta činu hlásená streľba a dym bolo vidno z okruhu dva a pol kilometra. Na miesto smerovali sanitky, hasičské autá a policajné vozy.

 

Internetové vydanie denníka Hurriyet napísalo, že bomba explodovala neďaleko ministerstva školstva, v oblasti sú tiež ministerstvá spravodlivosti a vnútra.

 

Vo februári zomrelo pri bombovom útoku v Ankare 29 ľudí, k incidentu sa prihlásili kurdskí militanti.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies