VIDEO Modernizácia električkových tratí v Košiciach má byť ukončená do 31. augusta

NETKY.SK • 24 Júl 2018, 11:45 • 2 min
VIDEO Modernizácia električkových tratí v Košiciach má byť ukončená do 31. augusta

KOŠICE - Druhá etapa modernizácie električkových tratí (MET) v Košiciach bude ukončená do 31. augusta, teda do zmluvného termínu. Na kontrolnom dni to pred novinármi deklarovali viceprimátor Košíc Martin Petruško, ktorý je poverený riadením mesta, a generálny riaditeľ spoločnosti Eurovia SK Róbert Šinály. Podľa ich slov práce prebiehajú v súlade s harmonogramom.

slovakia

left justify in out

„K dnešnému dňu sú v rámci celého projektu osadené koľaje do definitívnej polohy. Kompletizuje sa povrchová úprava, čiže asfalty v rámci koľajiska, prebiehajú dokončovacie práce na kruhovej križovatke a na Moldavskej. V rámci projektu MET sa dokončujú zastávky,“ povedal Šinály s tým, že neočakáva žiadne komplikácie. „Sme zo zeme vonku, čiže všetky prekvapenia, ktoré ako stavbári na takejto stavbe očakávame, máme za sebou a nemalo by nás už nič prekvapiť.“

 

Podľa Petruška sú práce na kruhovej križovatke vo finále. „Je to dielo, ktoré musí byť oficiálne ukončené kolaudáciou. Do 31.8. budú ukončené technické práce a začne sa celý administratívny proces. My už spoločne teraz so zhotoviteľom pripravujeme postupne dokumentáciu tak, aby sme už tie listinné veci, ktoré potrebujeme, mali sčasti pripravené.“ Pripomenul, že električky budú v daných úsekoch opäť premávať až po ukončení kolaudačného konania.

 

Ako Petruško dodal, súčasne do 31.8. by mali byť pre osobnú dopravu a mestskú hromadnú dopravu (MHD) uvoľnené aj priľahlé komunikácie, teda Moldavská cesta a Trieda SNP, ktoré mesto rekonštruuje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies