VIDEO Mladý Ind žije vo vyhnanstve, pre končatiny na chrbte ho ľudia označili za diabla

NETKY.SK • 11 December 2015, 16:00 • 2 min
VIDEO Mladý Ind žije vo vyhnanstve, pre končatiny na chrbte ho ľudia označili za diabla

UTTAR PRADESH - Mladý Ind Ajrun Rajput (20) bol kvôli svojmu postihnutiu vyhnanný na samotu, jeho súkmeňovci totiž veria, že je diabol. Osud mladíka poznačili dve nohy naviac, ktoré mu vyrastajú z chrbta a pravdepodobne mali patriť jeho nerozvinutému parazitickému dvojčaťu. Rajput túži stať sa učiteľom, ale spoločnosť ho odmieta prijať.

slovakia

left justify in out

Ajrun je tak nútený žiť samotársky život v odľahlej dedine Farrukhabad na severe Indie. "Ľudia sa mi smejú. Vravia, že som diabol. Nikto ma nerešpektuje, pretože vyzerám inak, ale ja chcem byť ako jeden z nich, chcem pracovať ako ostatní," vysvetlil nešťastník, ktorého rodinu obyvatelia považujú za prekliatu.

 

Nadbytočné končatiny pre Ajruna znamenajú nielen psychické, ale aj fyzické komplikácie. Nedokáže si normálne sednúť, problémy má aj pri chôdzi a musí mať na mieru ušité nohavice. Ajrun, ktorý je najstarší zo štyroch súrodencov, túži po operácii, aby mohol získať dobré vzdelanie a splniť si svoj sen stať sa učiteľom. Jeho rodičia sú ale príliš chudobní, pracujú ako najímaní robotníci na farmách a žijú zo dňa na deň. Keď bol Ajrun ešte dieťa, vzali ho za niekoľkými lekármi, no pomôcť mu nedokázali, pretože operácia by stála  obrovské peniaze.

 

"Chcem sa postarať o mojich rodičov, chcem študovať a stať sa učiteľom," hovorí Ajrun, pričom verí, že operácia by jemu a jeho rodine úplne zmenila život. "Narodil sa po 12 rokoch manželstva. Dychtivo sme očakávali jeho príchod, ale keď sa narodil, nemohla som uveriť vlastným očiam. Bol veľmi slabý. Vzali sme ho k mnohým lekárom, ale bezvýsledne. Ľudia mu začali dávať hanlivé prezývky. Najviac ma bolí, keď mu hovoria diabol. Je to veľmi jemné dieťa. Je veľmi pracovitý a chce žiť slušný život. Dúfam, že sa zbaví tých končatín a bude jedným z nás," vysvetlila Ajrunova matka Lila Devi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies