VIDEO Mladý Čech natočil film o šokujúcich praktikách veľkej firmy OVB: Má na krku žalobu, chcú ho stiahnuť

NETKY.SK • 26 August 2016, 09:34 • 2 min
VIDEO Mladý Čech natočil film o šokujúcich praktikách veľkej firmy OVB: Má na krku žalobu, chcú ho stiahnuť

BRATISLAVA - Na internete sa šíri dokumentárny film, ktorý natočil český študent. Veľká firma OVB Allfinanz však nechce, aby ho nikto videl. Spoločnosť, ktorá sa zaoberá finančným poradenstvom podala na Jakuba Charváta žalobu a chce od neho 100-tisíc českých korún. Mladý študent musí teraz brigádovať, aby si mohol dovoliť právnikov.

slovakia

left justify in out

Film nesie názov „Rada nad zlato“ a právnici OVB Allfinanz sa postarali o zo, aby zmizol z programov viacerých festivalov, ktoré ho chceli premietať. Šíri sa však pomocou internetu. "Tento dokument zobrazuje skutočnosti a praktiky väčšiny ľudí v OVB vrátane nadpozemského riaditeľa M. Zoubka a jeho nohsledov... Vo videu hrá aj sexy striptérka, ktorá ukáže takmer všetko. Je na čase, aby sa tejto spoločnosti niekto poriadne pozrel na "Zúbok," píše sa v popise filmu zverejnenom na YouTube.

 

Film popisuje veľmi podivné fungovanie tejto veľkej firmy na trhu finančného poradenstva, ktorá pôsobí aj na Slovensku.

 

Podľa dokumentu majú ľudia z OVB ponúkať nevýhodné zmluvy, z ktorých majú práve oni najvyššiu províziu. Žena menom Eva v dokumente hovorí: "Dva roky išli poplatky len banke. To som vopred nevedela. To ich živí.” O svojich skúsenostiach s OVB porozprával aj Ivan Veselý: “To nie je ani poistenie, keby som umrel, tak za mňa vyplatia asi osemnásť korún."

 

Veľmi dôležitou súčasťou spoločnosti OVB je podľa Charvátovho dokumentu aj prijímanie nových pracovníkov. Takto sa vytvára štruktúra spoločnosti, kde si potom jednotliví manažéri vytvoria svoju vlastnú pobočku. Takto vzniká obrovská pyramída, ktorá núti jednotlivých poradcov uzatvárať, čo najviac zmlúv.

 

V snímke sú zobrazené aj búrlivé večierky, ktorými nových pracovníkov lákajú. Párty v štýle Vlk z Wall Street plné alkoholu a prostitútiek.

 

Autor filmu sa pre český portál lidovky.cz vyjadril, že natočenie filmu neľutuje. Kedy pracoval v OVB, ale zo spoločnosti odišiel. Ľutuje však, že sa nechal zastrašiť a pozastavil distribúciu filmu. „Bolo vo verejnom záujme film zverejniť, a pretože som váhal, niekto to urobil za mňa. Vo finále s tým tak možno budem mať väčšie ťahanice, ako keby som film zverejnil ja sám," povedal pre lidovky.cz.

 

Spoločnosť OVB Jakuba zažalovala za poškodenie dobrého mena. Súčasťou žaloby je stiahnutie dokumentu z webu, ospravedlnenie a odškodné 100-tisíc českých korún.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies