VIDEO Mladí sokolíci rozdrvili Gruzínsko, na turnaji v Minsku demonštrovali najväčšiu ofenzívnu silu!

NETKY.SK • 29 Január 2018, 08:19 • 2 min
VIDEO Mladí sokolíci rozdrvili Gruzínsko, na turnaji v Minsku demonštrovali najväčšiu ofenzívnu silu!

MINSK - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov obsadili 4. miesto v konečnom účtovaní na turnaji Development Cup 2018 v Minsku. Po piatkovom víťazstve nad Belgickom (5:0) zverenci trénera Samuela Slováka tiež v skupine o 4. - 6. priečku deklasovali v nedeľňajšom záverečnom vystúpení rovesníkov z Gruzínska 8:1.

slovakia

left justify in out

O jednoznačnom víťazstve tímu SR "17" pred fantastickou diváckou kulisou sa rozhodlo už v prvom polčase, v ktorom mladí Slováci "nasúkali" Gruzíncom päť gólov a iba raz inkasovali (za stavu 4:0, pozn.). Streleckým hrdinom slovenskej "sedemnástky" bol Dávid Strelec, útočník ŠK Slovan Bratislava skóroval štyrikrát a stal sa najlepším kanonierom turnaja. Ďalšie góly do gruzínskej siete pridali Matúš Begala, Michal Dopater, Roman Bekö a Sebastián Gembický, ktorého vyhlásili za najlepšieho útočníka na podujatí v bieloruskej metropole.

Celkové prvenstvo na turnaji, na ktorom sa predstavilo dovedna tucet krajín, si vybojovali mladí futbalisti Ukrajiny. Druhý bol Izrael a tretie skončilo domáce Bielorusko.

 

img
Futbalový turnaj Development Cup v Minsku  - nedeľňajší výsledok:

Skupina o 4. - 6. miesto:


Slovensko "17" - Gruzínsko "17" 8:1 (5:1)
Góly: 10., 23., 40. a 43. (11m) D. Strelec, 27. Begala, 28. Dopater, 51. R. Bekö, 75. S. Gembický - 36. Guliašvili, 1640 divákov
Zostava SR "17": Rehák - M. Vasiľ, Ondrej, I. Mesík, Burian - Bekö, Dopater, Pokorný, Iľko (37. S. Lavrinčík) - Begala (65. S. Gembický), D. Strelec (72. Letenay).

Samuel Slovák (tréner SR "17"): "Teší ma, že chlapci zvládli tento duel proti Gruzínsku a celkovo uzavreli celý turnaj takýmto spôsobom. Premieňali sme šance, hrali sme so srdcom a veľkou vášňou. Každý hráč sa snažil využiť minutáž, ktorú absolvoval. Na veľmi dobre obsadenom turnaji sme obstáli, odohrali sme dobré zápasy s kvalitnými súpermi, ukázali sme pekný futbal. Teší ma potvrdená futbalová kvalita, značná strelecká efektivita a dobrá organizácia v defenzíve. Pre mňa bolo dobré vidieť aj viacerých hráčov, s ktorými sme sa doteraz až tak nepoznali. Ukázali, že majú potenciál a vedia ho využiť."

Konečné poradie futbalového turnaja do 17 rokov Development Cup 2018 v Minsku:

1. Ukrajina

2. Izrael

3. Bielorusko

4. SLOVENSKO

5. Gruzínsko

6. Belgicko

7. Island

8. Litva

9. Moldavsko

10. Rusko 

11. Fínsko

12. Kazachstan
 

 

 

Môže vás zaujímať: Sympatické gesto našich mladíkov, Murckovi, ktorý sa zotavuje z vážnej autonehody poslali na diaľku odkaz!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies