VIDEO Mladí cukrári majú po roku opäť možnosť ukázať svoje majstrovstvo

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 10:43 • 2 min
VIDEO Mladí cukrári majú po roku opäť možnosť ukázať svoje majstrovstvo

NITRA – Po roku sa v Nitre stretnú na cukrárskej súťaži opäť mladí cukrári z celého Slovenska.

slovakia

left justify in out

Monika Sisková je dnes vďaka svojim vynikajúcim a krásnym tortám už na Slovensku známou cukrárkou. Jej výtvory sa ocitli na stoloch mnohých slávnych ľudí. Jej prácu si všimli aj organizátori prestížnej ankety Slovenka roka 2014 a zaradili ju medzi nominantky v kategórii Biznis a manažment. Monika ale popri svojej práci a úspechoch začala rozmýšľať, ako by cukrárskemu umeniu vrátila cveng a ako by ukázala širokej verejnosti a najmä mladým adeptom tohto povolania všetky jeho krásy.

 

Dá sa povedať, že odrazovým mostíkom k organizovaniu vlastných cukrárskych súťaží bola jej účasť na medzinárodnej cukrárskej súťaži v Prahe. V silnej konkurencii sa dva roky po sebe umiestnila vždy na stupňoch víťazov. Atmosféra súťaže ju nadchla a hneď vedela, že niečo podobné chce zrealizovať aj na Slovensku. Nie však pre majstrov cukrárov, ale zamerala sa na najmladšiu generáciu. „Mladí cukrári sa vyučia a po škole si mnohí hľadajú robotu v úplne inom odvetví. Nie je nič prekvapujúce, ak skončia za montážnou linkou niekde v automobilovom závode. To je obrovská škoda, nemá im kto ukázať, že cukrárstvo je kreatívna a krásna práca. Tak som si vysnívala pre nich súťaž,“ vyjadrila svoje pocity Monika.

 

Od nápadu k realizácii nebolo ďaleko a už v októbri minulého roku sa 13 mladých cukrárov zúčastnilo v Nitre súťaže „Juniorská svadobná torta roka“. Súťaž sa niesla v skvelej atmosfére a mladý cukrári pred očami odbornej poroty dokazovali počas celého dňa, že sa svojmu remeslu venujú naplno a že svoj talent a šikovnosť môžu využiť práve vo svojom obore. Víťazstvo si zo súťaže odniesla Martina Baková, na druhom mieste skončila Barbara Feherová a cenu za tretie miesto si z Nitry odniesla Dominika Haragová.

 

 

Výnimočnosť a talent našich cukrárov podčiarkli úspechy na januárovej medzinárodnej súťaži v Prahe, kde postúpilo z Nitry až 5 najlepších slovenských cukrárov. Karol Tarr si v Prahe vybojoval prvé a Barbara Fehérová druhé miesto.

 

Tieto úspechy by bol hriech nechať zapadnúť prachom a nenadviazať na ne ďalšou súťažou, ktorá by dala ďalším mladým cukrárom opäť možnosť dokázať svoj talent a výnimočnosť.

 

Preto sa už 21. augusta môžu nielen súťažiaci, ale aj verejnosť tešiť na druhý ročník súťaže, ktorá sa bude konať pod názvom TORTA ROKA 2015 opäť v Nitre, v priestoroch Výstaviska Agrokomplex Nitra. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona