VIDEO Mladé ženy v galérii spôsobili pohromu: Kvôli selfie zničili obraz Salvadora Dalího

NETKY.SK • 6 November 2018, 10:56 • 2 min
VIDEO Mladé ženy v galérii spôsobili pohromu: Kvôli selfie zničili obraz Salvadora Dalího

Mladé Rusky sa foteniu nezmyselných selfie venovali viac, ako by sa v galérii patrilo. A podľa toho to aj dopadlo.

slovakia

left justify in out

Ktorý mladý človek si dnes aspoň z času na čas neurobí nejakú selfie? Je to skrátka fenomén doby, či sa nám to páči alebo nie. Aj keď fotenie selfie nepatrí práve medzi intelektuálne zábavky, dá sa akceptovať, pokiaľ je opodstatnené a realizované vo vhodnej chvíli. Tým sa ale rozhodne neriadila skupinka mladých Rusiek v galérii International Arts Center v Jekaterinburgu.

 

Celý incident zachytila bezpečnostná kamera, na ktorej síce nie je priamo vidieť dievčatá, zato spúšť, ktorú spôsobili, má múzeum zdokumentovanú dostatočne. Podľa svedkov sa skupinka Rusiek od začiatku správala nevhodne, čo vyvrcholilo snahou o hromadnú selfie pri paraváne s dielami Salvadora Dalího a Francisca Goyu.

 

Nie je celkom jasné, ako k nehode došlo, no celá stena so vzácnymi obrazmi sa po ich fotografovaní zrútila na zem, pričom sa zničil rám a rozbilo sklo Goyovho obrazu zo série Rozmary (Los Caprichos).  Dalího reinterpretácia tohto diela skončila ešte horšie, nakoľko sa poškodilo aj dielo samotné.

 

Dievčatá sa z miesta okamžite pokúsili utiecť, no strážna služba ich veľmi rýchlo dolapila. Riaditeľ múzea následne listom kontaktoval políciu, kde žiadal, aby zo situácie vyviedli dôsledky, pričom požadoval spravodlivosť. Mesto však na mladé ženy žalobu nevznieslo, zničenie diel totiž podľa nich nebolo zámerné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies