VIDEO Mladá žena sa v galérii postarala o poriadny rozruch! Selfie ju stála 200-tisíc dolárov

NETKY.SK • 18 Júl 2017, 10:02 • 2 min
VIDEO Mladá žena sa v galérii postarala o poriadny rozruch! Selfie ju stála 200-tisíc dolárov

LOS ANGELES - Žena si chcela v galérii urobiť selfie fotografiu, no nedala si pozor a zhodila celý rad políc so vzácnymi umeleckými dielami.

slovakia

left justify in out

Selfie fotografie sú dnes obrovským trendom. Kdekoľvek sa nachádzame, máme potrebu to uverejniť na sociálnej sieti. Dobrý obed, pekné šaty či príjemný výlet.  Niekedy sme kvôli záberu ochotní podstúpiť aj  riziko, veď čo by človek neurobil pre „lajky“, no nie? Istá mladá žena v losangelskej galérii na to však poriadne doplatila.

 

V galérii moderného umenia v Los Angeles vystavoval multimediálny umelec Simon Birch veľmi vzácnu sériu korún. Tie boli umiestnené na jednotlivých podstavcoch postavených vedľa seba. Všetci vieme, že v galérii sa k exponátom nemáme príliš približovať, no táto slečna sa rozhodla urobiť výnimku. Ako inak, v záujme selfie. V momente, keď sa ku korunám priblížila, aby ich mala dostatočne v zábere, podarilo sa jej drgnúť do stojana, čím spustila 200-tisícdolárové domino. Spadlo desať panelov, pričom sa nenávratne zničili tri z diel.

 

Celý incident zaznamenala bezpečnostná kamera. Video okamžite obletelo svet a momentálne má viac ako 5 miliónov vzhliadnutí. Veď predsa škodoradosť je najväčšia radosť, už sme asi raz takí.

 

Paradoxom na celej situácii je, že galéria, ktorá diela vystavovala podporovala mladých ľudí v tom, aby si robili selfie. Vedenie to vnímalo ako modernú a medzi mladými ľuďmi účinnú formu marketingu. No táto dievčina si to vzala až príliš k srdcu.

 

Samotného umelca to však nevyviedlo z miery. Za nešťastnou náhodou sa snaží vidieť nejaký skrytý význam: „Dôverujeme ľuďom. Koruny sú krehké. Ale zároveň sú symbolom moci. Možno v tom je celá irónia a hlbší zmysel toho všetkého, čo sa stalo.“ 

 

 

#tbt before some idiot knocked them over taking a selfie

Príspevok, ktorý zdieľa Simon Birch (@simonbirchman),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies