VIDEO Mladá žena s telom stareny

NETKY.SK • 29 Júl 2017, 13:19 • 2 min
VIDEO Mladá žena s telom stareny

Keď mala Sara Guerts desať rokov, diagnostikovali jej lekári Ehler-Danlosov syndróm. Teda ochorenie tkaniva, pri ktorom nedochádza k tvorbe kolagénu. Touto poruchou trpí jeden človek z 5000 ľudí a neexistuje na ňu žiadny liek. Sara sa ale rozhodla urobiť si zo svojich predčasných vrások prednosť.

slovakia

left justify in out

Kolagén nie je iba "módnym doplnkom". Vďaka nemu zostáva naša pokožka pevná. Keď Sare povedali, že trpí touto chorobou, takmer sa vzdala svojho sna stať sa modelkou. V novom videu pre britskú mediálnu spoločnosť Barcroft TV priznala, že táto choroba bola jej najväčšia neistota. "Na strednej škole som sa snažila zakrývať, nechcela som o tom vôbec hovoriť. Žila som v klamstve," uviedla.

 

Až keď jej bolo 20 rokov, začala sama seba vnímať trochu inak. Všimla si jedinečných vzoriek, ktoré jej telo vytvorilo a začala ich nazývať umením. Bolo jej akurát ľúto, že sa snažila skrývať a že na seba niekedy nazerala ako na škaredú vec. "Keby som sa mohla vrátiť v čase, upokojila by som svoje vlastné ja a povedala mu, že sa nemá vzdávať svojich snov," povedala Sara.

 

Skrývanie už teda nie je súčasťou jej osobnosti. Dnes je Sara Guerts modelkou a tvárou kampane Love Your Lines, ktorá vyzdvihuje nedokonalosti žien. Nápad sa zrodil na základe príbehu, ktorý napísala v roku 2015 a ktorý získal tisíce kladných ohlasov. "Môj príbeh nebol iba o mne. Bol o miliónoch ďalších ľudí, ktorí bojujú so svojimi myšlienkami a obrazom svojho tela," povedala modelka.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies