VIDEO Mizéria Chelsea pokračuje, vypadla z Ligového pohára, pridal sa aj Arsenal

NETKY.SK • 28 Október 2015, 09:29 • 2 min
VIDEO Mizéria Chelsea pokračuje, vypadla z Ligového pohára, pridal sa aj Arsenal

LONDÝN - Ak majú nezmieriteľní londýnski rivali Chelsea a Arsenal vypadnúť z futbalového Anglického ligového pohára, tak jedine spolu. Osemfinále bolo v utorok konečnou stanicou pre družiny okolo Josého Mourinha aj Arséna Wengera, dvoch trénerov, ktorí si nevedia prísť na meno.

slovakia

left justify in out

Prehra obhajcu trofeje Chelsea v penaltovom rozstrele na ihrisku Stoke City po 1:1 v riadnom hracom čase len dokumentovala zbabraný úvod sezóny v podaní úradujúceho anglického majstra. Arsenal sa síce v Premier League drží v popredí, ale na iných frontoch sú jeho výsledky ako na hojdačke, čo dokázal aj výprask 0:3 na pôde druholigového Sheffieldu Wednesday.

 

Mourinhovci v konečnom účtovaní doplatili na zaváhanie Edena Hazarda, ktorý sa postavil k bielemu bodu ako desiaty exekútor rozstrelu a v mikrosúboji zoči-voči Jackovi Butlandovi zlyhal. Brankár domácich jeho strelu vyrazil ľavačkou a poslal Stoke do štvrťfinále. To však už bolo iba zavŕšenie trápenia favorita, ktorý nastúpil v silnej zostave, napriek tomu zachraňoval remízu v nadstavenom čase. Striedajúci Loic Rémy z rohového kopu v hodine dvanástej odpovedal na exportného "angličana" v podaní Jonathana Waltersa z 52. minúty. "Pár mesiacov dozadu sme vyhrali niekoľko zápasov a stali sme sa majstrami. Ľudia vtedy hovorili, že sú podstatnejšie veci ako výsledky. Dnes tí istí ľudia tvrdia opak," glosoval situáciu v Chelsea tréner Mourinho, zatiaľ čo jeho náprotivok Mark Hughes musel iba chváliť: "Klobúk dolu pred chlapcami, ukázali ohromný charakter. Veľké slová nezostali iba v šatni. Myslím si, že sme Chelsea trochu prekvapili, hoci v závere normálneho hracieho času to vyzeralo ako nejaká konšpirácia proti nám." Špecifický náboj mal zápas pre gólmana Chelsea Asmira Begoviča, ktorý si ešte v minulej sezóne obliekal dres Stoke City. "Z výsledku som sklamaný, musíme si vyčistiť hlavy a znova sa sústrediť na ligu. Ďakujem fanúšikom Stoke za srdečné prijatie," odkázal reprezentant Bosny a Hercegoviny.

 

 

Bývalý brankár Chelsea Peter Čech lovil v utorok loptu zo siete až trikrát, jeho Arsenal nečakane zaostával za Sheffieldom Wednesday už po prvom polčase 0:2. Viac ako góly Rossa Wallacea a Lucasa Joaoa zaskočili hostí zranenia. Stredopoliar Alex Oxlade-Chamberlain musel nútene z trávnika už po piatich minútach a Theo Walcott, ktorý ho vystriedal, vydržal na ploche iba 13 minút. Dielo londýnskej skazy dokonal po zmene strán Sam Hutchinson. "Veľmi zlý večer. Už na začiatku sme prišli o dvoch dôležitých futbalistov a nedokázali sme sa dostať k hre, ktorá by viedla k úspechu. Gratulujem súperovi. Bol rýchlejší, dôraznejší a úspešnejší v rozhodujúcich momentoch. My sme si nevytvorili prakticky nič a v obrane sme pôsobili naivne," nešetril kritikou do vlastných radov tréner Wenger.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona