VIDEO Ministerka pre migráciu utekala pred migrantmi. Ako o život

NETKY.SK • 8 November 2017, 12:10 • 2 min
VIDEO Ministerka pre migráciu utekala pred migrantmi. Ako o život

Dánska ministerka pre migráciu a integráciu Inger Støjberg šla navštíviť azylové stredisko Sjælsmark. Pozitívna a politicky korektná návšteva sa však zvrtla a ochranka mala čo robiť, aby svoju šéfku udržala v bezpečí. Ministerka tak nakoniec pred migrantmi doslova utiekla.

slovakia

left justify in out

Ministerka pre migráciu a integráciu Inger Støjberg návštívila azylové stredisko Sjælsmark. Členka vlády sa porozprávala s rodinou, ktorá nezískala v Dánsku azyl a čakala na deportáciu z krajiny, informovali viaceré dánske médiá a server ParlamentníListy.cz.

 

Po skončení rozhovoru vyšla z azylového domu a nestačila sa čudovať. Vonku na ňu čakalo asi 40 rozhorčených migrantov, ktorí tiež nedostali azyl a rozčúlilo ich, že ministerka sa rozprávala iba s jednou rodinou.

 

Atmosféra začal hustnúť, ozýval sa krik a nadávky. Keby ministerku neobstúpila ochranka, určite by došlo aj k jej fyzickému napadnutiu.  Inger Støjberg  sa po strkanici dostala do svojho vozidla a myslela si, že má vyhraté. Lenže dav bránil vodičovi v odjazde a keď sa mu to konečne podarilo, jedna z neúspešných azylantiek sa vrhla na kapotu. Auto ministerky však ufujazdilo a následne sa pri zranenej žene ešte pobili migranti s policajtmi.

 

Pre ministerku to nakoniec dopadlo dobre. Po návrate domov o celom incidente informovala na sociálnej sieti Facebook. Ochranke a ďalším bezpečnostným zložkám poďakovala za to, ako profesionálne sa zachovali.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies