VIDEO Minister Žiga: Peugeot u nás expanduje, hoci stimuly dostáva nepriame

NETKY.SK • 15 Február 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO Minister Žiga: Peugeot u nás expanduje, hoci stimuly dostáva nepriame

BRATISLAVA - Polovica vlaňajších investícií na Slovensku boli expanzie, povedal minister hospodárstva Peter Žiga. To znamená, že firma, ktorá už je na našom území etablovaná, bude svoju výrobu rozširovať, a to formou nových technológií. Teší ho najmä koncern PSA Peugeot Citroën, ktorý rozšíri výrobu u nás napriek tlaku zo strany francúzskych odborárov.

slovakia

left justify in out

Minister Žiga uviedol, že v súvislosti s investíciami ho teší najmä to, že etablované firmy chú rozvíjať svoje podnikanie práve na Slovensku. "Znamená to, že sa im u nás páči," povedal Žiga. 

 

Dodal, že napríklad v prípade významného hráča, ktorým automobilový koncern PSA Peugeot Citroën bezpochyby je, sú radi, že vedenie firmy sa rozhodlo, že ďalšia investícia sa bude realizovať práve u nás. "Domáci odborári ich tlačili, aby investovali v Paríži. Šéfovia PSA prišli za nami a povedali: Ideme investovať sto miliónov, chceli by sme pomoc vo výške dvadsať miliónov. Dobre, povedali sme im, dáme vám ich, ale keď ten závod postavíte, a to vo forme daňových úľav. To znamená istotu pre trnavský región na ďalších desať rokov," popísal pozadie rokovaní minister.

 

Vo videu sa dozviete aj to, prečo proces dohadovania sa s investormi trvá tak dlho. Premiér Fico prezradil aj to, ako to bolo s britským Landroverom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies