VIDEO: Miloš Zeman ocení Volodymyra Zelenského!

NETKY.SK • 7 Marec 2022, 21:17 • 2 min
VIDEO: Miloš Zeman ocení Volodymyra Zelenského!

PRAHA - Český prezident to oznámil počas úvodného prejavu na slávnostnom odovzdávaní štátnych vyznamenaní na Pražskom hrade.

slovakia

left justify in out

Český prezident Miloš Zeman udelí v pondelok večer najvyššie štátne vyznamenanie ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému. Informuje o tom TASR na základe správy Českého rozhlasu.

 

 

„Jedna z našich poslankýň vystúpila s návrhom, aby som udelil najvyššie štátne vyznamenanie ukrajinskému prezidentovi Zelenskému. A ja som sa tomu rozhodol vyhovieť,“ povedal český prezident.

 

Prečítajte si tiež: Česko daruje Ukrajine zbrane. Na Slovensko posiela vojakov

 

Vo svojom prejave zdôraznil, že ukrajinský prezident prejavil v ostatnom čase „odvahu a statočnosť a hoci mu Spojené štáty ponúkali evakuáciu, zostal v hlavnom meste krajiny, odkiaľ riadi jej obranu“.

 

img

 

Zeman v pondelok večer na Pražskom hrade odovzdáva štátne vyznamenania za minulý a predminulý rok. Vo Vladislavskej sále ocení vyše 60 ľudí. Predchádzajúce termíny museli zrušiť pre pandémiu či chorobu samotného Zemana, pripomína portál Novinky.cz, ktorý slávnostné udeľovanie vysiela naživo.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Vstup NATO do konfliktu by znamenal svetovú vojnu, hovorí Zuzana Čaputová

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies