VIDEO Militanti zverejnili video zachytávajúce vraždu nemeckého rukojemníka

NETKY.SK • 27 Február 2017, 13:18 • 2 min
VIDEO Militanti zverejnili video zachytávajúce vraždu nemeckého rukojemníka

MANILA - Video, nakrútené militantmi zo skupiny Džamáa abú Sajjáf a zverejnené dnes, zachytáva vraždu nemeckého rukojemníka Jürgena Gustava Kantnera zadržiavaného tri mesiace na juhu Filipín.

slovakia

left justify in out

Video, zverejnené na četovacích portáloch priaznivcov džihádu, dala kolovať aj organizácia SITE, ktorá monitoruje aktivity islamských extrémistov na internete. Je to prvý znak, že brutálni militanti splnili svoju hrozbu, že rukojemníka v prípade nezaplatenia výkupného zabijú.

Video zachytáva 70-ročného Nemca Kantnera sediaceho na trávnatej ploche a muž mu drží pri krku zakrivený nôž.

 

Na videu moment pred popravou Jürgena Gustava Kantnera:



"Teraz ma zabije," povedal Kantner a krátko nato ho maskovaný militant popraví odrezaním hlavy. Niekoľko ozbrojených mužov mrmle "Alláhu akbar" (Boh je najväčší). Vražda sa stala v nedeľu popoludní, keď vypršala lehota na vyplatenie požadovaného výkupného.

Filipínska armáda uviedla, že video musí starostlivo prezrieť, a zdôraznila, že vojaci v teréne sa snažia správu o poprave preveriť.

Podľa dnešných skorších špionážnych informácií teroristická skupina Džamáa abú Sajjáf popravila 70-ročného nemeckého rukojemníka v nedeľu 30 minút po tom, čo o 15.00 h miestneho času (08.00 h SEČ) vypršala lehota na zaplatenie výkupného 30 miliónov pesos (600.000 dolárov).

Militanti zo skupiny abú Sajjáf uniesli Nemca vlani 5. novembra z jeho jachty pri južnom pobreží Filipín. Militanti zastrelili jeho 59-ročnú manželku, keď sa bránila, a nechali jej telo v plavidle.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies