VIDEO Migrantom pripravili osobitný vlak, nie však do Nemecka, ale do tábora

NETKY.SK • 2 September 2015, 17:34 • 2 min
VIDEO Migrantom pripravili osobitný vlak, nie však do Nemecka, ale do tábora

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia sa zrejme pripravuje vyčistiť okolie Východnej stanice (Keleti pályaudvar) od niekoľkých tisícok migrantov, ktorých nepúšťa na vlaky smerujúce do Nemecka a Rakúska.

slovakia

left justify in out

Podľa neoficiálnych informácií internetového vydania denníka Népszabadság na šiestej koľaji stanice je pripravený mimoriadny vlak na ich prevoz údajne do debrecínskeho zberného tábora.

 

Kroky policajtov zoradených do kordónu a proti nim stojacich migrantov okolo stanice sleduje na mieste množstvo zahraničných a domácich novinárov. Po istom čase policajný kordón cúvol, avšak je zrejmé, že poriadkové sily čakajú iba na vhodnú chvíľu, aby všetkých cudzincov začali legitimovať.

 

 

Policajti zatiaľ kontrolovali v okolí stanice iba menšie skupiny migrantov; niektorých posadili na vlak do tábora v Bicske, iných autami previezli na Západnú stanicu (Nyugati pályaudvar) a odtiaľ posielali do miest, kde sú zberné tábory.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies