VIDEO Migranti v Štokholme vraždili ako v horore, nešetrili ani ženu korunného svedka

NETKY.SK • 30 Január 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO Migranti v Štokholme vraždili ako v horore, nešetrili ani ženu korunného svedka

Najprv zavraždili muža v garáži. Keď sa prihlásil svedok, ktorý to videl, dobodali doma na smrť jeho ženu a vzápätí počas telefonátu na tiesňovú linku aj jeho.

slovakia

left justify in out

Skupina migrantov bola odsúdená za trojicu vrážd z predmestia Štokholmu. Hlavná postava vraždiacej a zločineckej skupiny v Hallonbergene Fouad Saleh (22), dostal doživotie, píše server Stredoevropan.cz.

 

 

 

img

Ako vidno, vrah svoj čin ľutuje a nemôže kvôli tomu spávať... Foto: Sven Lindwall

 

Vyšetrovanie prvej vraždy začalo v januári 2017, keď sa v nemocnici objavil vážne zranený muž a povedal, že bol postrelený v garáži a potom ešte raz pri úniku, keď ho prenasledovali a vrážali do jeho auta. Muž neskôr zraneniam v nemocnci podľahol.

 

Polícii sa však prihlásil svedok, ktorý všetko videl z balkóna  a bol schopný útočníkov menovať. O šesť týždňov neskôr sa Saleh s komplicmi vlámali do bytu svedka, ktorý bol práve vonku so psom a jeho ženu dobodali nožom. Keď sa muž vrátil domov, volal na linku 112 a povedal, že jeho ženu zavraždili a Saleh a jeho kumpáni sú v byte. Obsluha telefónu na linke už len počula, ako obeť útočníkov prosí, aby ho ušetrili. Tí ho vyvliekli von, tam ho zbili a dobodali.

 

Starší zo Salehových kumpánov bol odsúdený na 14 rokov a mladší, ktorý mal iba 16, strávi tri roky v nápravnom zariadení pre mladistvých. 

 

Odhalili aj mužov, ktorí sa zúčastnili streľby v garáži. Tí na súde dostali 10 a 12 rokov. "Jeden inicioval prenasledovanie obete autom, druhý obeti telefonoval, aby zistil, kde je a tretí šoféroval," popísal súd ich úlohy pri vražde.

 

Denník Expressen zistil, že za 6 rokov došlo v Štokholme k 554 streľbám súvisiacim s gangami a 95 zo 192 zadržaných jednotlivcov sú ľudia z migrantského prostredia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies