VIDEO Migranti prerazili zátarasy na hranici v Taliansku a dostali sa do Francúzska

NETKY.SK • 6 August 2016, 08:34 • 2 min
VIDEO Migranti prerazili zátarasy na hranici v Taliansku a dostali sa do Francúzska

PARÍŽ - Viac ako stočlenná skupina migrantov prerazila v piatok policajné zátarasy v talianskom pohraničnom meste Ventimiglia a dostala sa tak na priľahlé územie Francúzska. Informoval o tom oblastný náčelník talianskej polície Giorgio Marenco, ktorého citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Migranti prešli cez hranicu v popoludňajších hodinách a následne sa pohybovali po skalnatom pobreží Stredozemného mora blízko francúzskeho prístavu Menton. Regionálny denník Nice-Matin uviedol na svojich internetových stránkach, že z Talianska prišlo až viac ako 200 ilegálnych migrantov. Zverejnil tiež videozábery a fotografie, na ktorých vidieť ľudí prechádzajúcich pomedzi skaly, ako aj príslušníkov francúzskej polície, ktorí sa ich snažili zastaviť.

 

 

Podľa vyjadrenia Marenca pre agentúru Reuters konanie migrantov "zaskočilo" rovnako talianske, ako aj francúzske sily nasadené na spoločnej hranici.

Migranti si vlani vybudovali na pobreží pri meste Ventimiglia dočasný tábor, ktorý následne vypratala polícia.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies