VIDEO Migranti blokujú železničnú trať medzi Srbskom a Macedónskom

NETKY.SK • 5 Marec 2016, 06:46 • 2 min
VIDEO Migranti blokujú železničnú trať medzi Srbskom a Macedónskom

BELEHRAD - Asi stočlenná skupina migrantov sediaca na koľajniciach znemožňuje od popoludňajších hodín železničnú dopravu medzi srbským Preševom a macedónskou obcou Tabanovce. Informovala o tom agentúra Tanjug s odvolaním sa na srbskú železničnú spoločnosť.

slovakia

left justify in out

Presná príčina počínania migrantov zatiaľ nie je známa. Nie je však vylúčené, že ide o protest osôb vrátených do tábora v Preševe zo srbsko-chorvátskych hraníc, ktoré chcú pokračovať v ceste do krajín Európskej únie. Títo ľudia sa zrejme nechcú vrátiť do Macedónska alebo sa nedarí zorganizovať ich vyhostenie.

 

K podobnému protestu proti pomalému vpúšťaniu migrantov macedónskymi úradmi došlo vo štvrtok aj pri gréckej obci Idomeni, pripomenula agentúra MTI.

 

Situácia na macedónsko-gréckych hraniciach je stále napätá. Niektoré odhady hovoria o tom, že sa na gréckej strane zdržiava medzičasom už 14.000 migrantov. Macedónska strana naďalej púšťa cez hranice denne iba niekoľko stoviek z nich.

 

 

Úrady sa vzdali zámeru prepraviť časť migrantov do vzdialenejších záchytných centier, pretože sa obávali možnej eskalácie, ktorá by mohla prerásť do prejavov násilia. Situáciu navyše komplikuje daždivé počasie a pokračujúce nízke teploty.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies